Ioniq blir eget bilmärke, specifikt för kommande elbilar

Ioniq var tidigare en elbilmodell från Hyundai. Nu vänder Hyndai på kakan och gör Ioniq till ett eget varumärke specifikt för elbilar från Hyundai. Så vad innebär detta inom den närmsta framtiden?

Ja, först kan man fastställa att Hyundai visar att de satsar på elbilsutveckling där dessa bilar hamnar i fokus och inte bara är en udda bilvariant i skuggan av det övriga bilsortimentet.

Vi har nu inom de 4 kommande åren 3 bilmodeller som lanseras under den nya bilmärket: Ioniq 5, Ioniq 6 och Ioniq 7.

Först ut 2021 blir Ioniq 5 som är en mellanklassbil. 2022 kommer Ioniq 6 och 2024 kommer Ioniq 7 som är en stor SUV enligt Hyundai.

Generellt för dessa bilar utlovas möjlighet till snabbladdning och långa räckvidder, eller “rejält med räckvidd” som Hyundai själva anger. Utöver detta utlovas uppkopplade tjänster, modern design, bra ergonomi, miljövänlighet och mycket mer.

Det Hyundai inte nämner något alls om i denna pressrelease är säkerhet. Varken rörande antikollissions-system likaså säkerhet kring batterierna. Att batteridrivna bilar lagrar stora mängder energi som kan bli farlig vid kollisioner är något som uppmärksammas allt mer idag.

Min egen dieselbil börjar nu kännas mer och mer som något gammalt från en svunnen tid.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.