Nyhet: Hankook går ut med att de har stött aktivistgruppen kallad Däckpiraterna

“Kör inte med odubbade vinterdäck på sommaren, även om det är lagligt” Detta är Däckpiraternas huvudsakliga budskap. Det som Däckpiraterna har gjort är att nattetid byta däck på bilar som har odubbade vinterdäck monterade på bilarna. Detta utan bilägarnas vetskap. Anledning till att Däckpiraterna gjort detta är att de vill uppmärksamma att allt för många kör året runt med odubbade vinterdäck då detta är lagligt. Bilens egenskaper försämras dock markant när det är varmt ute och då får däcken mycket längre bromssträcka och sämre egenskaper för undanmanöver.

Det är även oekonomiskt att köra med odubbade vinterdäck på sommaren. Slitaget på däcken samt bränsleförbrukningen ökar och bilägaren förlorar pengar på detta.

Hankook som stött kampanjen vill ta sitt ansvar som däcktillverkare och ryta till för att uppmärksamma bilägare om de negativa effekterna av att köra dubbfria vinterdäck sommartid. Som däcktillverkare och utvecklare av alla typer av däck är det naturligtvis frustrerande att inte bilägarna väljer rätt däck för rätt typ av situation och säsong.

Hankooks slutliga mål är att påverka så att det blir lagförbud att köra med alla typer av vinterdäck under sommartid.

Detta inlägg är sponsrat (Däckpiraterna är en fiktiv grupp framtagen av Hankook tillsammans med en reklambyrå)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.