Ford Focus Ecoboost har en bensinmotor som ger dieseln konkurrens i bränsleförbrukning.

Med en “downsizad” bensinmotor på 1 liter, tre cylindrar och turbo m.m. så har Ford fått ner bensinförbrukningen rejält. Detta utan att körbarheten har försämrats allt för mycket. 0-100 går på 12,5s, långtifrån en sportbil men inom ramen för “normalbilen”. Förbrukning 4,8 liter/100km, räkna dock med något högre då man själv normalt inte riktigt kommer ner i nivåerna som anges av tillverkarna.

Utsläpp 109 gram/km vilket gör den berättigat till skattebefrielse de fem första åren med dagens gällande regler, förändringar kommer ske 1:a januari.

Maxvridmomentet 170 newtonmeter för 100 hk motorn kommer redan vid 1400 varv/m och hänger med upp till 4000. Det finns också en 125 hk version som inte drar speciellt mycket mer.

Numera har Ford dessutom 5 års garanti på sina bilar.

Kan det nu vara dags att byta bil till en Ford Focus? Ja, vid lite letande så finns det Focusar med denna motor till bra kampanjpriser. Det är vid dessa kampanjer som Ford blir ett riktigt bra köp. Så om du vill ha en bensinsnål bil och du ser en bra Ecoboost kampanj, byt bil till Ford Focus Ecoboost!

DN motor har provat bilen, läs mer här.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.