Ett intressant minne:
En före detta arbets kollega bestämde sig för att resa till Tyskland för att byta bil. Han hittade en bättre begagnad Mercedes till kanonpris, enligt honom. Bilen hade kostat närmare 1 miljon kronor som ny och han köpte den för ca: 150.000:-. Den var inte alls så många år gammal och skicket var kanon, det kan jag intyga.

Men när han kom till Sverige och skulle försäkra bilen, då kom chocken. Jag minns inte vad försäkringsbolagen skulle ha. Men en importerad och stöldbegärlig Merca står inte så högt på försäkringsbolagens önskelistor. Den var så dyr att försäkra att han istället tog risken och tecknade endast trafikförsäkring. Annars hade han nog fått betala bilen igen på ett par år eller tre. Nu har det gått ett par år och jag har sett honom på besök fortfarande körandes i Mercan så han har tydligen klarat sig från stöld och olyckor i alla fall.

Summeringen är: Billigt att köpa kan ändå bli dyrt att försäkra när det gäller nyare importerade, motorstarka och stöldbegärliga bilar.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.