Dags att byta till sommardäck på Minin. Lite tidigt kanske enligt vissa men däckbyte blev det! Däckbytet utfördes av Speedy i Solna. Samtidigt passade jag på att byta samtliga ventiler, varför? jo på grund av strul med däcktryckssensorerna.

Vid slutet av förra säsongen så hade jag problem med att två sommardäck läckte luft och jag fick fylla på varannan dag ungefär. Felet berodde på att däcktrycksensorerna har någon form av packning som börjar bli dålig och släpper ut luft, tur i oturen var att sensorerna funkade och larmade för sitt eget fel så att säga.

Så inför denna säsong byttes samtliga ventiler hos sommardäcken. Jag valde att helt ta bort däcktryckssensorerna och ersätta dem men vanliga gummiventiler. Så nu larmar bilen konstant avseende att däcktryckssensorerna inte fungerar men det är jag redan van vid då vinterdäcken också saknar dessa. Det är okej i sverige då enda kravet är att dessa ska finnas när bilen säljs som ny, ingen anmärkning som kräver åtgärd hos besikningen senare ska det bli.

Kostnaden hos Speedy i Solna för att byta däck, montera nya gummiventiler inklusive balansering av däcken blev 1000 kronor. Enbart däckbyte skulle kostnat 350 kronor. Så nu slipper jag fylla på luft varannan dag. I övrigt rullar min Mini Cooper D 2015 vidare utan problem.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.