Först vill jag säga att jag är jätteglad att det finns internetsidor som tillhandahåller prisvärda alternativ för tillbehör till bilar. Detta gör det mycket bättre för oss bilägare.

Jag skrev nyligen att jag beställt nya billiga torkarblad på nätet och nu har leveransen från skruvat.se kommit. Det är en stor kartong och i den ligger två torkarblad som är förpackade i var sin egen förpackning. Priset: 208kr mot orginalbladen som kostar ca: 600kr. Det blir alltså mycket billigare att köpa hos skruvat.se.

Leveransinnehållet:

Torkarblad 1, Höger
Obruten förpackning som innehåller flera olika fästen samt torkarbladet.

Torkarblad 2: Vänster
Bruten förpackning innehållande torkarblad samt samma fästen som torkarblad 1 (Höger), utöver detta finns ytterligare ett fäste som senare ska visa sig vara det rätta fästet för vår bil. Det är som att någon öppnat förpackningen och lagt till ett fäste till vår bil.

När jag tittar på förpackningarna står det till vilka bilmodeller som torkarbladen passar. Vår Volvo V70 står inte med på någon av förpackningarna, vilket gör mig lite fundersam.

Jag försöker klura ut vilket fäste som passar vår bil. Det finns ett instruktionsblad med. Instruktionerna har både text och bilder, bilderna kunde gärna ha varit lite större. Men efter ett tag klurar jag ut vilket fäste som passar till vår bils torkararm.

På en bild syns det att man ska ta loss fästet som kommer monterat från början i fall något av de andra fästena som finns med istället ska användas. Då ska man sen först montera en liten passdel för att sen trycka i det rätta torkarfästet i detta. Detta är mycket lätt att göra, när man vet hur. Men första gången kan det vara lite klurigt. Jag kommer med ett separat inlägg som visar exakt hur man ska göra med bilder.

Felaktigt fäste levererat:
När jag skulle fixa torkarbladet för höger sida så uppstår ett problem. Fästet som ska in i torkararmen finns inte i förpackningen. Nu börjar jag misstänka att den första förpackningen som redan var bruten hade öppnats för att kompletteras med rätt fäste till vår bil. Det förklarar i sådana fall varför förpackningen var bruten på den förpackningen som hade rätt fäste med, samt varför vår bilmodell inte fanns med i listan på förpackningen.

Jag hittar efter ett tag ett annat fäste som passar i torkararmen men det sticker ut och klickfunktionen som ska hålla torkarbladet på plats finns inte. När man trycker in fästet i torkararmen så sitter det fast ganska bra ändå. Jag låter det felaktiga fästet få vara kvar och skriver en reklamation till skruvat.se och hoppas på att de skickar ett nytt så småningom. Det får jag återkomma till.

Funktionaliteten:
Jag har testat torkarbladen kort tillsammans med spolarvätska och det funkade bra. Jag ska försöka återkomma efter lite längre tids testande och efter lite snöslask körning.

Summering:
Köper man orginal torkarblad så får man rätt fäste direkt och det är busenkelt att byta. Köper man billiga torkarblad så levereras de med flera fästen och det kan vara klurigt att hitta och byta till rätt fäste. När man väl vet hur man ska göra är det dock enkelt. Men när man inte får med rätt fästen trots att man knappat in registreringsnummer så blev det i vårt fall lite besvärligare, fast det gick att fixa ändå trots allt. Summeringen blir att jag ändå är nöjd då jag sparat mycket pengar, men det kunde funkat lite bättre. Hoppas att detta bara var ett engångsfel från leverantören. För när du får detta att funka, ja då är det värt det!

Här nedan kan ni se båda torkarbladen från skruvat.se monterade på vår bil, ni ser då både det rätta fästet och det felaktiga.

Torkarblad med rätt fäste

 

Torkarblad med fel fäste

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.