Många som ska sälja bilen eller byta bil gör det genom att annonsera ut sin bil privat via blocket eller annan annonssida. Det finns då ibland skrurkar som vill lura dig.

Jag läste idag i Metro att en ny typ av bedrägeri har upptäckts när folks ska sälja bilen privat. I detta fall ville bilköparen betala för bilen genom att låna säljarens dator och inför säljaren visa hur han för över pengar via internetbanken till säljarens konto från sitt eget bankkonto. Överföringen kommer sen ta några dagar informerar bilköparen som registrerat överföringen inför säljaren. Men givetvis så kommer aldrig några pengar och säljaren kan inte få tag i köparen längre via telefon.

Sälj alltid bilen via bank, skriv kvitto/kontrakt och ge nycklarna först efter att betalningen finns registrerat på ditt konto, se mer info på “sälja bilen” sidan på denna blogg för exempel. Kan köparen inte vänta så strunta i det, det är inte värt risken. När någon är för stressad så är det ofta något skumt.

Alternativt sälj eller byt bil via en seriös bilhandlare, där blir du inte lurad på hela beloppet i alla fall 🙂

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.