tazzari zeroJag avslutar mitt elbilstema med att berätta om när jag körde en Tazzari Zero. Tazzari är ett bilmärke som kommer från Italien. Det var några personer som ville bygga en körglad elbil och resultatet blev Tazzari Zero. Utöver instrumenteringen är bilen väldigt enkelt inredd, det är inte lyx. Det är bil, bil och bilglädje! Att köra en Tazzari Zero bjuder på en extra speciell upplevelse. Innan jag satte mig i bilen blev jag varnad av en som nyss kört den att bromsarna inte tar så bra. Det var bra information som man behöver få innan man sätter sig i bilen. För tror man att man kör en “vanlig” bil så är det fel. Denna bil har inga fina mjuka styr och bromsservon, troligen för att spara på el. När man kommer till kurvorna så får man trycka extra kraftigt på bromsarna och dra rejält i ratten. Kör man på en racingbana som jag gjorde denna gång så finns det flera skarpa kurvor. I dessa kurvor får man dra rejält i ratten, jag menar riktigt rejält! Att panikbromsa kräver i stort sett att man står på bromsen med hela sin tyngd. I början är detta ovant, men man lär sig ganska snabbt och efter ett tag så blir detta en del av upplevelsen. Det gör att en Tazzari Zero blir buskul att köra helt enkelt. När man kliver ut ur bilen så känns det som man genomgått ett mindre gympa pass, hur många bilar kan erbjuda det? Jag skulle gärna ha en Tazzari Zero som en extrabil. Priset är ca: 298.000kr och bilen kan köras ca: 12 mil på en laddning.

Jag blev informerad om att ett bromsbyte inklusive skivor kostar ca: 4000kr för alla fyra hjul runtom, bromsarna säljes som kompletta enheter, man byter inte klossar och skivor separat. Rent generellt så är den stående informationen från flera biltillverkare av elbilar att själva motorn har betydligt mindre risk för att gå sönder jämte en förbränningsmotor. Värme kan vara trevligt i vårt klimat och det får man genom en liten dieselvärmare som man fyller på i bakluckan. Men miljövänligt blir det ju inte då… DSC_0082 En kort video när jag kör bilen:

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.