rostskyddVilken bil har det bästa rostskyddet? Av bilar som kontrollerats för rost som nya av rostskyddsmetoder listar jag här de bilmärken och bilmodeller som fått högsta rostskyddsbetyget 5 av 5, testade under 2012 och 2013:

  • Audi A3
  • Audi A6
  • Audi A6 Allroad
  • Renault Clio
  • Renault Twingo

Funderar du på att byta bil till en ny bilmodell med bästa rostskydd så är dessa bilar något att titta extra på. Hela listan med rostkontrollerade bilar från 2005 till 2013 finns att finna i ViBilägare nr 7. Tidningen kan köpas just nu, gör det!

Vi har glömt bort att fokusera på rostskydd under de senaste åren, istället är det nybilsgarantier som kommit i fokus vilket förvisso kanske är ännu bättre. Tyvärr har många bilmodeller fått sämre rostskydd idag än vad de hade förut. Biltillverkarna har blivit bättre få att skydda det yttre som syns medan andra delar som inte syns inte alltid skyddas så bra, detta har nog bidragit till att vi glömt bort rostkyddet lite grann. Men det är viktigt, speciellt i Sverige och storstäder som saltar vägarna.

Vissa biltillverkare extrabehandlar bilar enbart till Sverige. Detta är förstås bra men om bilen skadas och repareras, hur blir det då med extrabehandling? Jag har haft en kollega som fick sin bil krockad och en dörr byttes ut, trots att dörren var flera år nyare än resterande delar på bilen så började denna att rosta först. Så det bästa är biltillverkare som gör en bra rostskyddande konstruktion direkt från början. Renault håller flaggan i topp av de bilmärken som inte ingår i den så kallade premiumklassen. Renault visar även med sitt ägande av Dacia att bra rostskydd faktiskt även kan göras på de billigaste bilmodellerna. Dacias flesta bilmodeller har nämligen mycket bra rostskydd.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.