I vår Volvo V70II 2.0F (2009) får en sulky barnvagn typ Brio Race plats utan det minsta problem. Sulky barnvagn är barnvagnarnas mellanklass. De är inte lika stora som kombi barnvagnar som kan ha liggdelar för spädbarn. Innan denna hade vi en Brio kombibarnvagn i klassiskt format. Även denna fick plats längdledes precis som vår vagn på bilden. Givetvis får vagnarna plats på bredden också.

En golvmatta i plast rekommenderas starkt till barnfamiljer som ska ha barnvagnar i kombiutrymmet. Vinter och regniga dagar tillsammans med barnvagn som tas in och ut regelbundet smutsar ner ordentligt. När man tar bort plastinlägget och torkar kanterna lite så är bilen som ny igen.

Formpressade plastmattor kostar ofta runt 1000:- vilket kan tyckas dyrt. Vi har dock köpt det till alla tre Volvokombibilar vi haft. Det finns billigare på typ biltema som man själv kan klippa till. Men dessa kan aldrig hantera vatten lika bra som de formpressade märkesmattorna. Minsta lilla vatten som rinner av på någon sida smutsar ner orginalinredningen, vilket är besvärligare att rengöra. Jag kan verkligen intyga att en barnvagn droppar vatten från regn och snö när man slängt in den. Men inte mer än vad kanalerna i orginalmattan klarar av att hantera.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.