Zaver ger säker betalning av bilen mellan privatpersoner

Bilköp innebär vanligen betalning av högre belopp, även mellan privatpersoner. Detta kan upplevas som osäkert och otryggt. Den nya betalningsappen Zaver är skapad just för att ge trygga betalningar mellan privatpersoner vilket passar extra bra vid bilköp. Dessutom ges möjlighet till kreditköp med avbetalning, något som tidigare inte varit möjligt mellan privatpersoner på ett enkelt sätt.

Hur fungerar Zaver-appen vid bilköp?

1: Både köpare och säljare identifieras via bank-ID samt att ett digitalt kvitto skapas. Detta gillar exempelvis inte bedragare och säljaren får en lägre risk.

2: Du som köper kan betala genom faktura med 30 dagars betalning, eller dela upp köpet med avbetalningslösning. Detta har tidigare inte varit möjligt vid köp mellan privatpersoner.

3: Du kan titta på bilar eller annat och först när du bestämt dig och är överens med säljaren om pris så görs betalningen och med hjälpa av Zaver-appen behöver du inte ha pengarna i förväg tillgängliga på ditt konto.

Den stora styrkan med Zaver är alltså att du kan köpa bil av privatperson säkrare, du behöver inte ha finansieringen reserverad på ditt konto i förväg och köpet kan göras till ett avbetalningsköp samtidigt som säljaren får full betalning. Zaver-appen är därför bra för både säljare och köpare.

Korta Zaverfakta för köparen:

  • Gratis betalning inom 14 dagar
  • Inom 30 dagar: 29 kronor
  • Låneköp: Upp till 100 000 kronor, återbetalning upp till 5 år. Betala extra när du önskar

Korta Zaverfakta för säljaren:

  • Tjänsten är helt gratis för säljaren
  • Starta appen och välj “Få betalt”. Ange köparens telefonnummer, hur mycket du vill ha i betalning samt information om vad som säljs, skicka!
  • Köparen läser igenom och accepterar. Du får betalt av Zaver inom 1-3 bankdagar.

Vill du ha mer information besök Zavers hemsida

Självklart kan Zaver användas vid köp och sälj av andra produkter än bilar

Det formella: Zaver är en registrerad betaltjänstleverantör som fungerar som ett konsumentkreditinstitut som ligger under Finansinspektionens tillsyn.

Vårt samhälle har i stort sett ställts om helt idag avseende hur vi hanterar pengar och betalningar. Kontanter är nästan helt borta samtidigt som internet har gett möjlighet för köpare och säljare att lätt hitta varandra. De gäller sälj av både stora som små saker, billiga som dyra. Blocket, Facebooksgrupper är några som skapat dessa möjligheter. Det är jättebra för samhället att vi kan återanvända produkter istället för att slänga dem. Därför har det kommit ett stort behov av snabba, enkla och smarta betalningslösningar. Bra och säkra betalningar är dessutom extra viktigt vid bilaffärer mellan privatpersoner, många väljer annars att sälja sin bil till företag istället då de känner sig otrygga att sälja bilen till en privatperson. Säljaren får då ofta mindre betalt för bilen och köparen får ett mindre valmöjligheter och får istället betala dyrare för bilen från bilhandlare. När det finns bra, säkra och trygga betalningslösningar för speciellt bilköp och andra liknande affärer så ökar valmöjligheterna för privatpersoner att genomföra bättre köp och försäljningar!

Not: Villkor för affärslösningen kan ändras efter att denna artikel är publicerad, kontrollera vad som gäller inför affärstillfället. Innehållet i denna artikel är skrivet utan några ställda villkor på innehållet av Zaver.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.