Testa först bilens köregenskaper med båda däcktyperna innan du satsar på en SUV med lågprofilsdäck. Ganska självklart egentligen, tjocka däck gör framfarten på ojämn väg betydligt bekvämare. Konsten är att hitta en balans som ger bra egenskaper för bilen. Har man dock inte för kraftig och sportig motor så är dessa lite kraftigare däcken bättre, speciellt för dagens Crossover/SUV:ar.

Jag har kört Chevrolet Trax med motor på 140 hk och med rejäla och relativt tjocka däck. Tillsammans med väl avvägd fjädring så funkar detta riktigt bra. Ja visst finns det tjockare däck än denna men ofta säljs dessa bilar även med tillvalsmöjligheten jätte fälgar och superlåga däck. Varför hacka tänder med lågprofildäck och låtsas att bilen är något annat än vad den är?

Chevrolet Trax 2013 (12)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.