Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/60/135660/bytabil.net/public_html/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1593

Test Volkswagen T-Roc – Ännu en praktisk toppbil från Volkswagen!

Volkswagen T-Roc är en ny bilmodell från Volkswagen och är just nu den minsta av SUV:arna i VW:s modellprogram. Volkswagen T-Roc upplevs dock inte som liten då bilen är rymlig och praktisk. T-Roc är en bil som du bör testa om du funderar på att byta bil till en något mindre SUV!

Testbilen: Volkswagen T-Roc GT 190 Hk bensinmotor, 7 stegad automat, fyrhjulsdrift. Teknikpaket m.m. Angiven förbrukning: 0,67 l/mil, vår förbrukning under testperioden: straxt ovanför 0,7 l/mil.

Volkswagen är lite stela och tråkiga vilket är både deras styrka och svaghet. Volkswagen T-Roc har en modern design med relativt stela linjer. Interiören är inte något som svävar ut designmässigt men allt sitter där det ska. Även om det finns roligare bilar att köpa för ögat så är styrkan hos Volkswagen att deras bilar är extremt genomtänkta och välplanerade. Detta inkluderar även nya T-Roc som genomgående är en riktigt bra bil. Styrkan är helt enkelt att det inte finns så några större svagheter och bilen står sig riktigt bra i konkurrensen på nybilsmarknaden.

T-Roc har en mycket bra väghållning vilket framför allt beror på att fjädringen är åt det hårdare hållet som brukligt hos tyska bilar. T-Roc ligger i stort sett klistrad på vägen och klarar kurvor galant. När det kommer till farthinder och ojämnheter på vägen så kan bilen bli lite stötig. Komforten är trots detta mycket god och bilens egenskaper är välbalanserade. Om man närmar sig hastigheter som 180 km/h med T-Roc så byts de trygga egenskaperna ut och bilen börjar kännas mer nervös på vägen. Det är dock inget vi i Sverige behöver oroa oss för då våra hastighetsgränser är avsevärt lägre och inte ens vid omkörningar som naggar på marginalerna bör det uppstå några problem.

Responsen från motor och växellåda är pigg och god. Den 190 hästkrafter starka bensinmotorn gör mycket bra ifrån sig i alla normala situationer. Omkörningar på landsväg går utmärkt.

Sätena är något hårda som brukligt hos Volkswagens bilar. Nackstödet önskar jag att det var placerat något närmre huvudet. Komforten är ändå genomgående god och jag sitter bra på förarplatsen, armstödet är toppen! Alla reglage och kontroller sitter på rätt plats och är lätta att förstå. Mediasystemet är även detta uppbyggt på ett utmärkt sätt utan onödiga funktioner och menyer. Testbilen var utrustad med heldigital förarinstrumentering. Ingen spännande grafik men funktionell och tydlig. Hastighet, varvtal, navigation och färddata visas bra i instrumenteringen.

Stereon från Beats är bättre än de flesta standardstereos i dagens nya bilar utan att den bjuder på en allt för spännande ljudbild. Bullernivån inne i bilen upplevs som låg, lite mer dovt vägbuller tränger igenom när hastigheten är hög och asfalten dålig.

Praktiska egenskaper

Bilen en generös takhöjd och bilen upplevs som mycket rymlig på insidan. Bra mugghållare och plats för småförvaring finns. Benutrymmet i baksätet är okej och vuxna sitter acceptabelt. Lastutrymmet är bra men inte lika stort som hos en vanlig kombibil vilket begränsar bilens möjligheter något. Sett till att detta är den minsta SUV:en i VW familjen så är den nästan för stor. Om det är bra eller dåligt är upp till köparna att bevisa. Bilen kan köpas från 220 000 kronor, lägg till runt 15 000 – 25 000 kronor för vanliga utrustningsnivåer. Sett för sin trots allt relativt stora storlek och att det är en bil i SUV-klassen så är Volkswagen T-Roc prisvärd och står sig väl i konkurrensen  mot andra jämförbara bilar. Vill du ha Volkswagen T-Roc med fyrhjulsdrift så börjar dock bilen dra iväg och grundpriset är då 275 000 kronor och då kommer bilen även med 190 hk motor och automatväxel.

Tyckte du att vi var lite elaka nu när vi utmålar Volkswagen som lite tråkiga? Deras bilar är ju så genomgående bra ändå vilket i slutändan är ett vinnande koncept. Allt är lagom samt lite bättre vilket är ett tryggt och vinnande koncept. Detta är Volkswagen såklart medvetna om vilket speglar deras storlek på bilmarknaden!

Summering

Volkswagen T-Roc är en praktisk bil som håller en mycket hög nivå på alla punkter! T-Roc är helt enkelt en toppenbil!

Test Volkswagen T-Roc - En stor liten SUV
Att köra7
Komfort8
Praktiska egenskaper9
Instrumentering9
8.3T-Roc

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.