Information om solfilm

Det är framförallt på sommaren som många här i Sverige funderar på att montera solfilm på bilen, eftersom solen är då som starkast och bländar ofta både förare och passagerare. Men är det verkligen bara för att skydda sig mot att bli bländad, samt att minska värmen i bilen som man monterar upp solfilm? Många tänker så, men glömmer ofta de andra fördelarna som följer.

I samarbete med Solfilmskompaniet

I Sverige och stora delar av Europa är det lagligt att ha tonade rutor med solfilm bakom föraren, i vilken toningsgrad som önskas. Sidorutorna vid förarplats ska dock ha en mycket högre ljusgenomsläpplighet i båda riktningarna för att kunna bibehålla bra ögonkontakt och samverkan med andra trafikanter.

Och även om tonade rutor givetvis ger din bil ett bra värmeskydd, tar fördelarna inte slut där. Solfilm erbjuder även insynsskydd, och ger bilen ett riktigt lyft utseendemässigt.

Lite beroende på hur du väljer att gå tillväga kan processen att montera solfilm vara både enkel och billig, eller avancerad och kostsam. Det viktiga är dock vilken typ av solfilm man väljer, och för att få bästa möjliga komfort och utseende bör man välja solfilm av hög kvalitet.  

Det svåraste med att montera solfilm är att få till den perfekta storleken för just dina rutor, för att undvika störande glipor där solen tränger igenom.
Men som tur är finns det proffs som kan hjälpa dig med den delen. Solfilmskompaniet skär och skräddarsyr solfilm för bilen av hög kvalitet till över 8 000 bilmodeller, 100% anpassad efter just dina bilrutor, så slipper du själv mäta och skära. Sen kan du enkelt montera upp filmen själv, och börja åtnjuta alla fördelar.

Komfort
Det är aldrig roligt att köra med sprutande solstrålar som både bländar och värmer.

Men solfilmens skydd ger en behaglig bilresa, främst för barn och djur som är extra värmekänsliga och därför har stor glädje av värmeskyddet.

Även för de i framsätet blir inneklimatet bättre, eftersom man kan minska obehagligt drag från ventilationen då klimatanläggningen inte behöver arbeta lika hårt för att kyla ner luften – och då sparar man även bensinförbrukningen.

Säkerhet
Ibland är olyckan tyvärr framme, men solfilmen gör att glasrutan hålls samman bättre, vilket gör att den funkar som visst splitterskydd. Och eftersom man slipper bländas av bakomvarande strålkastare blir även kvälls- och nattkörning säkrare.

Inbrottsrisk
Med mörka rutor blir det svårare för klåfingriga tjuvar att se vad som finns i bilen. Även om det säkraste såklart är att inte lämna stöldbegärligt gods i bilen alls.

Hälsa

De flesta som vistas utomhus en solig dag smörjer in sig med solskyddsfaktor. Tillbringar man mycket tid i bilen kan det alltså vara en bra idé att tona rutorna både ur komfort- och säkerhetssynpunkt, eftersom solfilm reducerar hela 99% av solens skadliga UV-strålar.

Andrahandsvärde
Solfilm skyddar interiören eftersom den inte utsätts för solens blekande strålar på samma sätt – alltså är den mer välbehållen. Färdigskuren solfilm är även ett snyggt och attraktivt tillbehör, och en viktig investering gällande både säkerhet och hälsa för hela familjen.

Så förutom att bilen får en snyggare look och håller bättre, så sparar man även på bensinen, skyddar bilen mot insyn, skyddar sig mot både splitter och skadlig UV-strålning, samt får ett behagligare klimat i kupén. Att montera solfilm är helt enkelt ett lätt sätt att vinna många fördelar.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.