Idag hos Renault i Akalla fick jag se nya Renault Zoe. Bilen som är Danskregistrerad är här för en kommande test uppvisning. Zoe är en elbil som kan köras cirka 15 mil på en laddning. Detta är i samma klass som konkurrenten och norska storsäljaren Nissan Leaf, eller ja konkurrent kanske det inte egentligen är då båda ingår i samma koncern. Zoe har bygger också på samma tekniska lösning som Leaf.

4 timmar tar en normal fulladdning. Bilen kan dock också snabbladdas upp till 80% av sin fulla kapacitet, på endast ca: 15 minuter. Men snabbladdning kostar extra, 20 kronor per gång får du betala för denna funktion. Anledningen till detta är att snabbladdning ger snabbare slitage av batteriet. 20 kronor ger dig jämförbart en dryg liter bensin/diesel som i bästa fall tar dig 3 mil. Batteriet hyrs från Renault.

renault zoe (640x480)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.