Nu provar vi Volvo XC40, dessutom mot Suzuki Vitara!

Nya Volvo XC40 har kommit ut på marknaden precis och bilen är under provkörning av Bytabil.net just nu. Volvo satsar stort på SUV:ar just nu och spottar ut en efter en känns det som. XC60 var en helt fantastiskt bra bil, speciellt med luftfjädring. Frågan är då var Volvo XC40 hamnar?

Första intrycket av nya Volvo XC40 är mycket bra, detta är en riktigt fin bil. Interiören och instrumenteringen är mycket lika de övriga nya bilarna från Volvo. Storleksmässigt är bilen rymlig. Både i framsätet och benutrymmet i baksätet är också generöst. Lastutrymmet är inte jättestort men långt ifrån trångt. XC40 är faktiskt en ganska stor bil konstaterar vi, och kanske är den lite för stor?

Skillnaden mellan XC40 och XC60 är inte så stor som vi förväntat oss. Prisbilden är också relativt närliggande. Vi har fått informationen från Volvo att det kommer enklare versioner av XC40 med bland annat mindre motorer än till XC60 och då kommer prisskillnaden bli större. En lite unik detalj för XC40 och Volvo är att bilen kan fås med lite mera färgkombinationer exteriört, exempelvis kan taket fås i annan färg. Inredningen i testbilen är till viss del röd vilket inte varit så vanligt hos bilar de senaste åren.

Provkörningen av nya Volvo XC40 fortsätter och vi kommer att skriva en artikel här på bloggen när vi är klara, dessutom kommer vi ställa Volvo XC40 mot Suzuki Vitara som vi provar samtidigt. Detta blir en intressant och kanske inte en en självklar kombination att ställa mot varandra, med de är av samma biltyp och ungefär samma storlek. Välkommen tillbaka!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.