Denna gång är det tidningen Auto Motor & Sport (AMS) som gjort en läsarundersökning om huruvida deras bilar har varit felfria eller inte. Hela cirka 25000 bilägare har fyllt i uppgifter i AMS begagnat databas. Detta är information som kan vara intressant när du ska byta bil.

Uppdelningen i AMS summering är gjord i tre delar: 1: år 2006-2010, 2: år 2007-2011, 3: år 2008-2012. Vad kan man då utläsa i AMS sammanställning? Jag har tagit ut de som toppar och de som bottnar i listan.

Mest och minst problemfria bilarna 2008-2012

I nyaste gruppen så är de absolut bästa bilmärkena avseende felfrihet: Alfa Romeo, Jaguar, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Porsche, Renault, Seat, Suzuki och Toyota. Dessa bilmärken har betyg 4-5 (av max 5).

Sämsta bilmärkena, de som har betyg mindre än 2 är: Cadillac, Chevrolet, Citroén, Kia och Volvo.

Konstant klassade som problembilar

De bilmärken som har fått mindre än 2 i betyg under hela perioden 2006-2012 är: Cadillac, Citroén, Nissan och Volvo.

Långsiktigt problemfria bilmärken

Dessa bilar har legat på betyg 4 eller bättre under hela perioden under 2006-2012:  Alfa Romeo, Lexus, Porsche, Suzuki och Toyota

Summering:

I denna lista finns problemfria bilmärken som man förknippar med problem likaså bilmärken som man tror är bättre av vad de är. Exempelvis Volvo, Volvo brukar förvisso inte toppa listorna avseende kundnöjdhet men i denna undersökning om problemfrihet så ligger de i botten. Jag har själv haft tre nya Volvo bilar, alla har varit fantastiska avseende mycket. Kvalitén på mina tre Volvobilar har dock inte levt upp till förväntningarna och alla tre har haft fel som jag kopplar till dålig kvalité. Denna lista skiljer sig dock en del mot Vi Bilägares Autoindex som jag skrivit om tidigare här, delvis beroende på innehållet i undersökningarna.

Alla bilmärken har listats i alfabetsordning, för komplett lista samt exakt ordning mellan bilmärkena så registrera dig på AMS hemsida och ta del av informationen eller köp AMS nr 11-2013. (Kan även köpas digitalt)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.