Kia växlar upp och satsar på att utveckla och förbättra sin bilpark. Kia har just visat upp sin nya konceptbil Sportspace. Denna bil är för de som vill kombinera, nytta, sportighet och lyxkänsla. Sportspace har panoramaglastak som tänker en stor del av bilen. Läderklädsel ingår samt en multimediadisplay som ersätter backspegeln när bilen körs. Just det, den traditionella backspegeln är borta och ersatt av kamera och videodisplay. Lastutrymmet har fått en speciell funktion med stålvalsar som gör det lättare att lasta bilen samt därefter sjunker ner och säkrar lasten. Detta bli intressant att se i verkligheten. Måtten är: 4855 mm lång, 1870 mm bred, 1425 mm hög.

Det som generellt gäller vid uppvisning av konceptmodeller är att det inte är säkert att bilen kommer att produceras samt om den produceras så är det slutgiltiga utförandet ganska ofta lite annorlunda.

Hur det blir med Kia Sportspace återstår alltså att se. Jag tycker personligen att denna bil verkar intressant och kan ha en hel del att erbjuda, men är lite skeptisk till borttagandet av backspegeln. Men visst kan det vara bra när man har en fullastad bil, men lite snöslask brukar ofta ta bort kamerabilden. Kanske en kompletterande backspegel som kan fällas in/ut från taket??

kia sportspace

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.