Honda Civic

Den japanska motortillverkaren och teknikföretaget Honda fortsätter att satsa nytt och fräscht. Det multinationella företaget startade i Japans huvudstad Tokyo redan 1948 av Soichiro Honda och Takeo Fujisawa. I dag är man världens största motortillverkare med över 14 miljoner förbränningsmotorer producerade varje år.

Precis som många andra bil- och motorföretag försöker Honda satsa på framtidens teknik som är skonsam för miljön. Det senaste decenniet har det japanska företaget koncentrerat mycket av sin utveckling och framtidstro på hybridbilar, vilket är en bil som använder två eller ännu flera kraftkällor för att bilen helt enkelt ska kunna gå framåt. Det senaste modet, eller den vanligaste lösningen, har varit att utöver vanlig bensin- eller dieseldrivna motorer även ha ytterligare en motor; som är mer miljövänlig. De lösningar som oftast förekommer i sådana hybridbilar är batterier eller elmotorer.

Honda vill, som många andra företag i bil- och motorbranschen, ligga i framkant när det kommer till hållbar utveckling och produkter som skonar miljön, vilket börjar bli allt viktigare i det moderna samhället. Ett annat problem i bilindustrin är de extremt höga bensin- och oljepriserna. När det gäller det japanska jätteföretaget har man länge satsat all sin kraft på att utveckla sin Honda Civic ytterligare. Den första generationen av civic-modellen började produceras redan 1972

och sedan dess har utvecklingen varit enorm. Den modell av honda civic som togs fram 2006 finns i 1,8 liters motor, 1,4 liters motor och just 2006 togs även den första hybridmodellen fram.  Det var då en 1,4 liters motor som gick att köra både med bensin och med el.

I dag ser man den stora rivalen Toyota och deras hybridbil FCHC som en av de stora utmanarna till att erövra marknaden runtom i världen. Framtiden ser dock ljus ut för Honda och man är övertygade att det är deras modell som kommer erövra bilmarknaden de kommande åren.

Honda Jazz, visste du att den finns i hybridversion?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.