Är du ekonomisk och funderar på att köpa en riktigt liten bil? Då kanske du ska åka och testa Hyundai i10.

hyundai i10 2014 (2)

När det gäller att minska förlusten av pengar under bilägandet så är ofta ett lågt inköpspris en viktigt faktor. Trots lägre andrahandsvärde så blir ofta förlusten ändå mindre räknat i kronor om du köpt en billig bil. Det mest optimala är att köpa en billig bil med högt andrahandsvärde, och låga ägarkostnader under tiden du äger bilen. Låg bränsleekonomi är förstås också viktigt. En liten bil är ofta den biltyp som uppfyller flesta av dessa kriterier.

Så följande gäller för att få så lite ekonomisk förlust och optimal ekonomi under bilägandetiden:

  • Lågt inköpspris
  • Högt andrahandsvärde
  • Garanti under bilägandetiden
  • Låg bränsleförbrukning

Hyundai i10 är liten och relativt billig bil. Den har 5 års garanti. Behåller andrahandsvärdet bättre än flertalet andra bilmodeller, samt bättre än tidigare generations Hyundai i10 (Enligt uppgift frän Hyundai Motors Sverige). Är du beredd att spara pengar? Är du beredd att åka i litet format? Är du beredd att få låga bränslekostnader?

Hyundai har låtit olika bilanalysföretag i Europa förutspå andrahandsvärdet för nya i10 och resultatet ser ut så här:

Hyundai i10 andrahandsvärde 2014

Källa: Hyundai Motors (Andrahandsvärden)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.