I oktober så kan man beställa Audi A3 med deras nya COD bensin motor. COD står för “Cylinder On Demand”. Denna motor fungerar så att den går på två cylindrar vid låg belastning för att sen gå över till fyra cylindrar vid hög belastning då man behöver hela motorns kapacitet. På detta sätt kan bränsleförbrukningen sänkas under förutsättning att man kör på rätt sätt. Bilen informerar när den går på två respektive fyra cylindrar. Prestanda och låg förbrukning i samma kaross, det är inte dåligt det. Tidigare har detta system bara funnits i Audis större motorer men nu inför man alltså det även på de mindre.

Angiven bränsleförbrukning är 4,9 l/100km, CO2 utsläpp: 114 g/km.
Prestanda: 0-100 km/h 8,3 s. 250 Nm vid 1500-4000 r/m.

Detta blir en riktig comeback för bensinmotorerna som inte vill känna sig slagna på ännu en överskådlig framtid.

Denna Audi A3 version kommer som sagt att börja säljas i oktober samtidigt som nya Volvo V40 och Ford B-max. Alla i samma storleksklass. Det kan bli intressant att jämföra dem då. Är du på väg att sälja bilen för att byta bil till en ny bil i Golfklassen så är det värt att vänta till oktober om någon av dessa bilar kan vara av intresse.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

2 Kommentarer

  • Joakim

   Visst är denna teknik intressant! För 6 månader sen var jag övertygad om att vår nästa bil skulle bli en diesel. Men efter att fått upp ögonen för filter m.m. runt dieselmotorn började jag fördjupa mig i det lite mer. Resultatet har jag skrivit här på bloggen. Efter detta blev helt plötsligt det svårare att välja. Lite frustrerande faktiskt.

   Just nu står denna bensin Audi A3 högst på min intresse lista om jag skulle byta bil i höst. Men vår bil har mycket kvar att ge ännu.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.