Byta bil bloggen har träffat ägaren av ABS Wheels:
Detta möte har resulterat i en informationssida om däck här på bloggen, du hittar den i huvudmenyn ovanför eller tryck här

ABS luxury wheels ägs och drivs av Andie Lahdo tidigare verkstadschef på en SAAB/Opelverkstad. Andie startade först en biltvätt i lokalerna där ABS Wheels ligger idag. Biltvätten var en kompletterande tjänst till verkstaden han arbetade på som inte hade någon tvätt. Utöver biltvätt så fungerade lokalen som hobbyverkstad för Andie och sina kompisar. Denna verksamhet växte till att ta emot service och andra verkstadsjobb.

däck (10)

Andie själv är uppväxt med speciell kärlek till snygga fälgar. En kultur som har ett starkt fäste speciellt i Amerika. Andie köpte tidigt en uppsättning tuffa 16″ fälgar till en gammal Saab som han då ägde. Fälgarna kostade mer än vad han köpt bilen för, han och kompisarna tyckte det var cooolt!

Allt eftersom verksamheten växte så skapade Andie ett kundmottagningsrum försett med snygga specialfälgar på en väg och bilstereos på en annan vägg. Kundernas intresse för vad Andies tvätt och verkstad kunde erbjuda ökade ännu mer.

För att kunna erbjuda unika och speciella fälgar så åkte Andie till USA. Detta slutade med att han kom hem med en container fylld med tuffa fälgar. Ett bekymmer var dock att fälgtillverkarna i USA inte hade så många fälgar som passade våra bilmodeller i Sverige. Därför fick Andie tacka nej till många kunder som efterfrågade dessa fälgar.

För att kunna bemöta kunderna bättre så köpte han en maskin som borrade hål i aluminiumfälgar. Då kunde han beställa fälgar som istället var oborrade. På sådant sätt kunde han erbjuda fälgar anpassade till fler bilar. Nu kunde man alltså bemöta efterfrågan från kunderna bättre. Men baksidan var bland annat att maskinen slets och resultatet blev ojämt och inte tillfredställande, ibland fick fälgarna lackas om.

Fast besluten att kunna erbjuda sin kunder snygga och annorlunda fälgar enkelt och billigt så funderade Andie länge. Många olika ideer och förslag togs fram men alltid var det något problem. Till slut hittade dock Andie lösningen. En slags adapter-kona, numera kallad ABS360 konan (patenterad). Denna har ett bulthål som är borrat mot ena sidan av konan. På så sätt kan denna vridas för att passa nästan alla bilar på marknaden, upp till ca: 80% av bilmodellerna enligt Andie själv. Dessutom kan en kund i många fall ta med sig fälgarna till sin nya bil, ABS Wheels kan då vrida konan så de passar den nya bilen. En liten merkostnad som kan vara väl  värd om man har en unik fälg. Konan som är gjord i hårt stål är dessutom starkare än aluminium och ökar fälgens tålighet.

Idag kan ABS Wheels erbjuda ett stort däck och fälg sortiment till mycket konkurrenskraftiga priser. ABS Wheels har också en väl utvecklad verksamhet på internet där du enkelt kan beställa dina däck och fälgar online. En däckhandlare måste i stort sett finnas på nätet idag på något sätt för att kunna ha sin verksamhet kvar. Ju bättre utvecklad hemsidan är för kunderna desto bättre fungerar verksamheten. Idag beställer 8 av 10 kunder sina däck och fälgar fullt ut via hemsidan. Men gladast blir nog ändå Andie om du kommer direkt till honom och pratar fälgar till din bil, då han är en riktig fälgentusiast!

Tack vare att däck och fälgverksamheten gått så bra så lades både tvätt och verkstadsverksamheten ner. ABS luxury wheels bildades och lever vidare i lokalerna. Verkstadsdelen är dock inte helt borta. Andie tog nämligen över en Mekonomen verkstad i närheten som han är delägare i men som drivs av några av hans bekanta.

På frågan om vilka däck Andie Lahdo själv skulle välja blir svaret: Friktionsdäck, Nokian R2

Besök gärna ABS Wheels hemsida, tryck här.

däck (8)

ABS Wheels däckverkstad väntar på din bil!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.