När det är dags att byta bil så tecknar många sitt billån och bilfinansiering med hjälp av billån. Speciellt när det är helt nya bilar eller nyare begagnade bilar.

Köper du en helt ny bil så erbjuder ofta bilhandlaren billån. Det är dock inte säkert att räntan för billånet som erbjuds alltid är den bästa. Du gör inte fel att jämföra denna ränta med vad andra banker erbjuder. Det finns dessutom flera banker som erbjuder speciellt billån som ofta är lite förmånligare för bilköp.

Vid köp av begagnad bil av bilhandlare så erbjuder de också billån. I dessa fall är det ännu viktigare att kolla upp räntenivån och jämför mot andra bankers billån, speciellt vid köpa av bilhandlare som bara säljer begagnade bilar.

Vid köpa av bil från privatperson och du inte har hela beloppet kontant så är det bara bankernas lån som du kan nyttja. Då är det bra att jämföra lånen och inte minst villkoren också. Vissa banker erbjuder enbart blancolån, vissa erbjuder billån där bilen är säkerheten vilket ger lägre ränta. När bilen ligger som säkerhet för lånet så ställer bankerna oftare lite högre krav. Du måste ha en viss typ av bilförsäkring och ibland, men inte alltid krävs att köpet görs hos en bilhandlare.

Det spelar egentligen ingen roll vilken bank du lånar pengarna av men för vissa kan det kännas bättre att ta lån av en känd aktör på marknaden, ett exempel på detta är ICA Banken.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.