Skoda presenterar nu en plug-in hybridbil kallad Skoda VisionS. Elbilar och plug-in hybridbilar kommer nu på löpande band från i stort sett alla tillverkare. Tyvärr så dyker inte laddstationer upp i riktigt samma takt, speciellt inte av typen snabbladdare.

Skoda VisionS 2016

Skoda VisionS har fått en kubistisk form utan att vara allt för kantig. Måtten är: Bredd 1,91m, Längd 4,7m och höjd 1,68m.

Den totala motorkraften hos Skoda VisionS är 225 hk, Basen är en 1,4 liters bensinmotor på 156 höstkrafter. Detta kompletteras med två separata elmotorer, en för framaxeln och en för bakaxeln. Detta innebär alltså att Skoda VisionS är fyrhjulsdriven. Motorerna jobbar också helt individuellt utan mekanisk koppling mellan fram och bakhjul. Detta går till på det sättet att bensinmotor och en lite mindre elmotor jobbar på framhjulen och bak sitter en något kraftigare elmotor som får stöd från bensinmotorn.

Skoda utlovar 0,100 km/h på 7,2 sekunder samt att bilen ska kunna köras 5 mil enbart på batteridrift. Bränsleförbrukningen: 0,19 l/mil vilket uppnås genom att föraren hjälper till med tramppedaler för att ladda batteriet under färden, okej då, det sistnämnda var ett påhitt.

Nytt infotainmentsystem utlovas med stora skärmar för bilens alla passagerare. På detta sätt ska samtliga passagerare kunna kommunicera och koppla upp sig med varandra, precis som vi numera är vana vid. Det vi inte är vana vid är att vara samlade i samma trånga utrymme samtidigt som man pratar analogt med varandra, det är tur att Skoda hjälper till med att vi ska kunna kommunicera bättre med varandra 🙂

Summerat: Hybriddrift, fyrhjulsdrift och modern teknik borgar för att Skoda inte är en biltillverkare som vill hamna på efterkälken. Den enda frågan är, vad blir prislappen på denna bil?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.