Site icon Bytabil.net

Billig elbil – Billiga elbilar med lång räckvidd.

Huyndai Kona Electric 2021 Profile

Hitta en billig elbil, vilka elbilar är prisvärda idag? Priser och räckvidder listas här.

Att köpa en billig elbil med bra räckvidd önskar många idag. Vi står inför en omställning och i skrivande stund är var tredje ny bil som sälj en 100% elbil som enbart går på batteri. Det lanseras nya elbilsmodeller hela tiden och räckvidd samt laddning blir allt bättre. Priset för elbilarna är fortfarande högre än för vanliga bilar. Priset för elbilen är en viktig faktor för bilpendlare som vill ha ett prisvärt ägande när bränslepriserna rusar i höjden. Här för man tänka till och räkna på vilket behov man har då räckvidd, utrustning och bilmärke påverkar inköpspriset för elbilen. Bytabil.net listar här pris och räckvidd för ett urval av de elbilar som finns på marknaden idag med billigaste elbilen först:

Klimatbonus finns inte längre och är inte heller inräknad i nedanstående priser. Priserna är gällande i skrivande stund, vi uppdaterar den sporadiskt och däremellan kan de komma att förändras. Besök biltillverkarnas hemsidor för mer information om bilarna och senast gällande priser.

Prislistan uppdaterad 2024-01-04

Övriga märken och modeller

Summerat:
Kinesiska BYD och MG är billigast men Nissan Leaf ligger nästan lika bra till prismässigt.
Nya Mini E tar revansch med bättre räckvidd mot föregående modell
Hundai Kona är en elbil som när den kom var en av de mest prisvärda bilarna på marknaden, idag så har Kona fått tuffare konkurrens.
Mercedes EQA är långt ifrån billigast i listan men inte heller så mycket dyrare än många av de övriga elbilarna och EQA är en riktigt härlig bil med Mercedes premiumkänsla.

Reservation för felskrivning. Besök även tillverkarnas hemsidor för att ta del av aktuella kampanjer och priser

Att tänka på:

Vad ingår i köpet, erbjuds laddningsstation till bilen som kan nyttjas till villan eller fritidshuset? Det är inte bara räckvidden som är betydelsefull utan även hur fort bilen kan laddas vid snabbladdning. Ingår förmånligt avtalspris för laddning hos vissa laddstationer?
Tänk också på att ju mer räckvidd du vill få ut från bilen desto mindre elektronik ska du ha aktiv. Kör utan värme med skidoverall och vantar på vintern är kanske inte något de flesta gör men du kanske förstår poängen och tanken med att använda mindre funktioner när du kör. Air-condition på sommaren drar också energi.

Sist men inte minst, bilförsäkringen. Det finns speciellt en viktig faktor som är viktig för just elbilar och det är batteriet. Ha i åtanke att skaffa en bilförsäkring som är generös för elbilar, du hittar mer specifik information om bilförsäkring med fokus för elbilar hos BästBilförsäkring.

Info om listan: Priset är angivet för den enklaste versionen i basutförande. Räckvidd är det som biltillverkarna anger som upp till. I kallt klimat och beroende på hur bilen körs så kan räckvidden bli avsevärt kortare. I denna artikel har angiven räckvidd avrundats nedåt till närmsta miltal för lättare läsning, exempel 39,9 mil anges till 39 mil. Avrundning av km helt nedåt har gjorts då räckvidden ofta är svår att uppnå till fullo. Uppgift om räckvidd är hämtat från biltillverkarnas faktauppgifter och där olika alternativ angetts har det längsta alternativet valts ut.

Exit mobile version