Site icon Bytabil.net

Volvo EX30 är här, pris och analys vad du får för pengarna

Volvo EX30 premiär, är bilen värd pengarna?

I helgen har Volvo EX30 premiär i Sverige. Detta innebär att du nu kan se och provköra Volvo EX30 hos din Volvohandlare. Volvo EX30 är nu den billigaste bilen i Volvos bilprogram. Ja, precis de få bilar som Volvo har kvar med fossila motorer är nu dyrare. Detta kan bli den hetaste bilen 2023! Men är bilen värd pengarna, läs vidare för analys.

Volvo EX30 prissättning:

EX30 säljs i tre grundversioner

Prestanda:

Mest för pengarna får du i Core versionen eftersom Volvo EX30 är bra utrustad redan som standard.

Core:

De mest intressanta skillnader i de utökade nivåerna

Plus: (Utöver Core)

Ultra: (utöver Plus)

Not: Ovan beskriven utrustning är bara ett urval, besök Volvos hemsida för mer detaljerad information

Volvo EX30 har generös standardutrustning som omfattar de viktigaste funktionerna de flesta vill ha. Det finns ingen direkt ”måste ha” funktion i de utökade utrustningspaketen. Möjligen då den kraftfullare 22 kW laddningen beroende på hur bilen kommer att laddas. Men visst kommer de utökade nivåerna tilltala många köpare de med.

Med priset 429 000 kronor så hamnar Volvo EX30 i det lägre prissegmentet för nya elbilar. Det finns några billigare konkurrenter men de flesta bilarna är då ännu mindre småbilar. Volvo EX30 är förvisso även den en mindre bil men inte jätteliten. Klarar du dig med denna bilstorlek så kommer Volvo EX30 vara ett mycket intressant val 2024.

Exit mobile version