Site icon Bytabil.net

Renault Scenic elbil premiärvisad

Ny Renault Scenic i elbilsversion

Den poulära familjebilen Renault Scenic premiärvisades på elbilsmässan i Sverige. Intresset var mycket stor och det var många som ville få en skymt av den nya Renault Scenic. Det var trångt och svårt att komma fram för att fotografera. Renault är ett bilmärke som hänger med i utvecklingen både avseende teknikska funktioner och eldriften med batterier. Renault klarar AC laddning med högre effekt än många konkurrenter och de utvecklar sina bilar för att klara vintermiljö vilket är extra tufft för elbilar. Nu lanseras då Renault Scenic och vi får se om den lever upp till samma framgångar som de första orginalet gjorde.

Renault Scenic slog igenom stort som familjebil när den första versionen kom. Renault var med och grundade det så kallade MPV segmentet inom bilar. Älskad av många, hatad av vissa men oavsett vad så var det en prisvärd och praktisk familjebil vilket lockade många köpare på sin tid. Avseende priset som börjar från 465 000 kronor så ligger Scenic i ett mycket attraktivt prisläge jämte konkurrenterna, men precis som alla andra elbilar så är det fortfarande en dyr bil att köpa. Nu är frågan om Renault Scenic som nydesignad elbil kommer att fortsätta efterleva de populära egenskaperna som smidig familjebil från sin föregångare?

De egenskaper som gjorde första Scenicversionen så pupulär var generöst benutrymme till baksätet samt att alla tre platserna var induviduellt ställbara. Bilen var också högre vilket gav en mer upprätt sittposition som är bekvämare för längre personer med långa ben. Det var alltså komforten i kombination med praktiskt nyttjande som slog, lastutrymmet bak var inte lika stort som hos en kombi med rymde en barnvagn i alla fall. Även prisbilden var på sin tid åt det lägre hållet. Dagens elbilsversion har inte alls samma design som orginalet men minst en sak finns kvar, det är ett rymigare utrymme för baksätespassagerarna vilket uppnås med längre axelavstånd mellan fram och bakhjulen.

Fakta om nya Renault Scenic elbil:

Exit mobile version