Site icon Bytabil.net

Nu är dieselbilar populära igen!

Nu vill folk ha dieselbilar igen!

När reduktionsplikten minskat och dieselpriset åter igen ligger runt samma nivå som bensinpriset så har det direkt ökat populäriteten hos dieselbilar. Det tog inte många dagar för marknaden att känna av förändringen. Efterfrågan på dieselbilar är tillbaka. Detta rapporterar mediaföretaget Teknikens Värld.

Det handlar i första hand nu om begagnade bilar, speciellt nu när det går mot sämre tider på arbetsmarknaden. Framtiden ligger dock i elbilar men det är ett tag till dess och just nu är det främst begagnade bilar som privatpersoner köper och där intresset för bensin och dieselbilar ökat. Men i sämre tider så drar man gärna ner lite på kostnaderna och elbilar är fortfarande dyrare.

Bensin jämte dieselbilar, de senaste åren har det framför allt efterfrågats bensinbilar eftersom dieselpriset skenat i höjden och legat mycket högre än bensinpriset. Det drog ner efterfrpgan på begagnatmarknaden för dieselbilar. Men egentligen så har skillnaden aldrig varit speciellt stor mellan diesel och bensinbilarna eftersom en dieselbil drar mindre bränsle. Men avsaknaden av jämförande faktauppgifter samt den psykologiska faktorn när folk ser priserna listade bredvid varandra på macken har påverkat. Nu är det dock slut på detta, nu helt plötsligt vet alla att en dieselbil drar mindre bränsle och när bensin och dieselpriset nästan är lika så ökar intresset för de begagnade dieselbilarna. Dessutom så har det tidigare rapporterats om att miljödieseln inte är riktigt lika effektiv, om detta stämmer så kommer nu dieselbilarna börja dra ännu mindre bränsle igen.

Detta är en bra nyhet för privatpersoners ekonomi. För miljön är det dock sämre men detta är främst begagnatmarknaden och bilarna hade troligen ändå inte skrotats och om de inte sålts vidare i Sverige hade de exporterats till annat land och körts vidare där istället. För nybilsförsäljningen så pekar allt mer mot elbilar, och i ganska snabb takt dessutom. Läs mer om varför elbilarna troligen kommer dominera inom en ganska nära framtid.

Exit mobile version