Site icon Bytabil.net

Bilmärket MG, vad är det för något?

Var tillverkas MG bilar och vem ligger bakom bilmärket?

Många undrar om bakgrunden för bilmärket MG. MG bilmärket har sitt ursprung som gammal brittisk biltillverkare men så är det inte längre. Idag ägs och drivs bilmärket MG av Kinesiska SAIC som i sin tur ägs av Kinesiska staten. MG är alltså ett statligt Kinesiskt bilmärke idag.

BIlutveklingen sker enligt MG både i London och i Shanghai. Bilarna tillverkas i Kina. Det är huvudsakligen fokus på elbilar från MG som säljs i Europa. Man utlovar innovation och prisvärda bilar. Bilarna säljs idag med 7 års nybilsgaranti inklusive vägassistans. I Sverige är det den stora bilgruppen Hedin bil som står för import och försäljning av MG bilarna.

Exempel på en av MGs senaste bilmodeller är MG4 som kan fås med två olika batteristorlekar, 51 och 64 kWh vilket räcker upp till 35 respektive 45 mils bilkörning. MGs nyutvecklade ”One pack” batteri är konstruerat så det ska ta lite plats i höjdled vilket gör att batteriet påverkar bilens intertör mindre och ger bättre utrymme i kupén.

Billigaste MG bilen

Den billigaste bilmodellen som MG har i sitt modellprogram för Sverige är MG5 som är en kombibil som kostar 374 000 kronor och har upp till 32 mils räckvidd i standardutförande och upp till 38 mil i Long Range version. Detta är kanske den billigaste elbilen som säljs idag i kombiklassen, läs vidare här och jämför i vår sammanställning över billigaste elbilarna som säljs för närvarande

MG bilmodeller som säljs just nu:

Just nu är kostar den billigaste MG bilen som säljs ny för omgående leverans hos Hedin 401 500 kronor, det är bilmodellen MG EHS som är en laddhybrid, alltså inte en 100% eldriven bil..Den billigaste elbilen hos Hedin som finns att köpa som lagerbil som bara körs på el går på 409 900 kronor och det är bilmodellen MG ZS EV. Enligt annonsen kan den laddas enbart upp till 11 kW med 3 fas AC laddning som enbart stöds av Long Range versionen. Många glömmer bort att undersöka och jämföra hur elbilarna laddas inna bilköpet.

Exit mobile version