Jag fick just reklam i brevlådan om att Volvo pressar priserna ytterligare i år. Det är den så kallade Nordic edition av Volvo V70II, S60 och V60 som prispressas i Europakrisens spår.

Nu kan man köpa en S60 för 192.000kr, V60 för 206.000kr och V70 för 224.000kr. Det är bensinmotorerna i dessa modeller, men varje modell finns i en prispressad dieselversion också.

En S60 för 192.000kr känns som mycket prisvärt. Här får man väldigt mycket bil för pengarna. Jag gissar att Volvo sitter på ett lager av bilar som de inte sålt som planerat. Nu kan det vara ett bra läge att byta bil!

Kanske en julklapp till dig själv?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

6 Kommentarer

 1. Johannes

  Hej Joakim,
  Var hittar jag S60 för 192.000kr. Det är inget jag hittar hos Volvo återförsäljare i Stockholm Tex Bilia. Tacksam om du anger din källa. /Johannes

  Svara
  • Joakim

   Källan håller jag i min hand just nu, ett reklamutskick som kom i min brevlåda från bra bil adresserat till mig. Men nu när jag letar så hittar jag inte heller detta på vare sig bra bils hemsida, bilia eller andra. Det var nog ca: en vecka sen jag fick det, kanske var det ett feltryck? Man skriver i hemsidan att prissättningen kan variera från olika återförsäljare. Detta utskick hänvisar till Bra Bil i Kungsängen, Vallentuna och Upplands Väsby, Tel: 08-1200 6000.

   Prova ringa dit och kolla, rapportera gärna hur det gått.

   Jag har fotat utskicket och publicerar det straxt här på bloggen så kan du se att jag inte är tokig.

   Svara
   • Johannes

    Jag tror på dig Joakim. Men fota gärna reklamutskicket du fick och lägg upp det här på bloggen. Som köpare vill man inte göra bort sig innan man ringer till återförsäljaren och diskuterar priset på ny bil.

   • Johannes

    Tack. Ringde och pratade med en bilsäljare från Brabil i Vallentuna. 192.000kr för S60 T3 Nordic Edition stämmer utmärkt. Det är i grundutförande, bas bil. Det enda man kunde lägga till som fabriksmonterat tillbehör var metalliclack samt high performance stereo med blåtand. Då landar man på exakt 204.000kr, vilket fortfarande är ett prisvärt köp för en ny Volvo i mittenstorlek och hyfsad motorstyrka. Enligt säljaren ska det endast produceras 2000st bilar i Nordic versionen men sista beställningsdag imorgon 30 november. Leveransen sker i början av februari. Jag går i spåren välja denna Volvo eller VW passat. Passaten slutar med samma bensinmotor och nästan samma utrustning på 220.000kr. Prioriterar en bränslevärmare som verkstaden monterar i efterhand och tar 14000kr för, dyrt Volvo.

   • Joakim

    Ja då har du inte lång tid att bestämma dig, men Passaten är ju Sveriges näst mest sålda bil så det blir bra det med om du väljer den.

    Lycka till!

    När du valt bil så om du vill är du varmt välkommen att maila mig några textrader och skriva om bilvalet och hur du kom fram till det, så publicerar jag det som ett gästinlägg. Använd kontaktformuläret.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.