Site icon Bytabil.net

Volvo lastbil behåller hastighet och kraft när det är som tuffast

Vilken lastbilschaffis vill inte köra en bil som kan behålla hastigheten när det är som brantast samtidigt som motorn går på låga varvtal för lägsta bränsleförbrukning? Volvo gör det möjligt med sin D13 motor på 420 alternativt 540 hästkrafter. Detta i kombination med nya superautomatväxeln ”I-shift dual clutch gearbox”. Se nedan när Volvo bevisar hur bra detta fungerar samt läs ännu mer fakta:

Hur bevisar man att en lastbil kan behålla hastighet samtidigt som den växlar utan att förlora kraft? Volvo gör det genom att låta en lastbil köra på kurviga och branta bergsvägar samtidigt som lastbilen bogserar en skärmflygare. Åker lastbilen för sakta som faller skärmflygaren till marken, detta videoklipp är inspelat i verklig miljö på avspärrad väg.

Den stora grejen med FH 540 lastbilen med D13 motorn är just att tillsammans med nya ”I-shift dual clutch gearbox” (Automatväxel) så klarar den att åka snabbt och smidigt i många olika situationer. Växellådan växlar snabbt och kan hålla lägsta möjligt varvtal, bränsleförbruknngen är låg vilket ägaren till bilen uppskattar högt.

Snabbfakta nya uppdaterade D13 motorerna:

FH lastbil med D13 motor: 420 hk/540 hk
Förbättrad kompression och uppdaterad turbo
Uppdaterad motormjukvara
Lägre vikt
I-shift dual clutch gearbox behåller kraften vid växling
Möjlighet till manuell växling

Mer information om D13 motorerna hittar du här:

Lär dig mer om I-Shift Dual Clutch


Not: Detta inlägg är sponsrat

Exit mobile version