Site icon Bytabil.net

Volvo EX30 ny liten elbil

Nya Volvo EX30 – Liten billigare elbil från Volvo

Volvo har just presenterat EX30 som är en mindre elbil från Volvo. Denna bil är efterlängtad då Volvo saknat en liten billigare elbil av mindre storlek. Nu är den här, så vad kostar nya Volvo EX30? hur liten är bilen, hur lång är räckvidden och är det en intressant bil helt enkelt?

Nya Volvo EX30 har räckvidd på upp till 48 mil på en laddning som laddar 10 till 80% på 26 minuter. Angiven förbrukning är 15.7 kWh/100 km. Mer Info finns att läsa hos Volvo Cars EX30

Ytterligare en detalj för de som gillar aktiv körning är att prestandan 0 – 100 km/h går på 3,6 sekunder vilket inte bara är sportbilsprestanda utan supersportbilsprestanda! Priset, 429 000 kronor! Ett mycket attraktivt pris i elbilsammanhang! Detta är i alla fall vad Volvo skyltar med på förstasidan just nu när man presenterar nya Volvo EX30. Klickar man vidare så inser man att rubrikerna inte riktigt matchar upp helheten riktigt rätt, 3.6 sekunder är en dyrare fyrhjlsdriven version av EX30 som då också har något kortare räckvidd på 46 mil, dessutom så har billigaste versionen för 429 000 kr en räckvidd på 34 mil. Den långsammaste versionen gör ändå 0-100 på ”endast” strax under 6 sekunder vilket är imponerande nog. Volvo EX30 kommer trots den något missvisande inledningen sannolikt vara en av årets mest intressanta bilnyheter!

Volvo EX30 kan förväntas ha den senaste tekniken, inte minst inom säkerhet. När det häller instrumenteringen har man tittat rejält på Tesla. Instrumenteringen är i princip en stående placerad surfplatta som ser ut att sitta fastklämd i en större mobilhållare. Man kan säga att Volvo följer med trenden och tar minimalistisk europeisk design till det yttersta. Detta är något som faktiskt den senaste tiden börjat få kritik då man börjar inse värdet i vissa fysiska reglage, både användarmässigt och säkerhetsmässigt. I framtiden kommer troligen knappar och reglage bli lyxdetaljer men idag är det detta som gäller.

Motorer: Eldrift, automatväxel, har alla versioner. Standardutförandet har bakhjulsdrift, Twin Motor versionen har fyrhjulsdrift

Prisbild: Från 429 000 kronor upp till 597 000 kronor beroende på version och utrustning:

Grundversioner:

.

Exit mobile version