Jag har nyss varit på bilverkstaden och då stod det en Volvo 850 upplyft, eller Volvo 854 för att vara exakt. Bilmekanikern höll på med bromsarna just då. Han informerade mig om att bilägaren bl.a. gjorde en helöversyn och byte av bromsar samt en del till. Slutkostnaden för servicen var beräknad till drygt 11.000kr.

“Troligen mer än vad bilen är värd” sa mekanikern. “Men det beror ju på hur länge man tänkt att ha den förstås” kompletterar han med.

Vi inleder ett samtal om hur bilägandet kostar oavsett om bilen är ny eller gammal, och vi är överens om att kostnaderna alltid rullar på ett eller annat sätt. Finns det en sannolikhet att bilen håller ihop en tid framöver och om man är nöjd med den så kan det vara värt att behålla den. En snabbkoll undertill får mig att tycka att den rostmässigt också ser hyffsad ut. Jag ser påverkan lite här och var men absolut inte så att den ser ut att falla ihop imorgon. Kanske har bilägaren tidigare kompletterat med extra skydd? jag har förstås inte gjort en ingående analys som en proffskontrollant skulle gjort i skarvar och bärande delar osv.

Bilägarens bedömning är i alla fall uppenbar, denne är nöjd med bilen och ska behålla den minst ett år till samt har inga planer på att byta bil!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.