Site icon Bytabil.net

Volkswagen Up läggs ner

Volkswagens bilmodell Up slutar tillverkas

Volkswagen har bestämt sig för att slut tillverka bilmodellen Up. Detta är den minsta bilen i utbudet och har funnits i 12 år. Det har även funnits några varianter som Skoda Citygo som är samma bil. Ett tag var dieselversionen den snålaste bilen att köra vilket berodde på kombinationen mycket liten bil och dieselmotor.

Som liten minibil är Volkswagen Up! en mycket praktiskt bil sett till måtten men det är fortfarande en av de minsta bilarna man kan köpa. I slutet av 2023 så rullar sista Upen av tillverkningsbandet. Volkswagen Up! har funnits i en rad olika specialversioner, bland annat med Fender Stereo med större bashögtalare som fick den lilla bilen att hopp fram, vi har testat ett antal Up versioner genom åren: Groove Up 2014, Up årsmodell 2017 och VW Up GTI med sportkänsla.

Denna bil har sin charm och finns även i elbilsutförande. Kundkretsen är sannolikt begränsad och nu har troligen marknaden blivit mättad och fortsatt utvecklande av elbilsversion är sannolikt begränsad så vill du ha en fabriksny Volkswagen Up så gäller det att slå till nu direkt!

Källa: Autocar

Exit mobile version