Site icon Bytabil.net

Volkswagen ID2, billig elbil från VW

Volkswagen ID2, en billig elbil.

Kampen om elbilsköparna hårdnar och allt fler vill ha enklare och billigare elbilar utan extra lyx. Nu är Volkswagen på väg att lansera ID2 som blir en billigare elbil. Volkswagen ID2 har planerad säljstart under 2025 så det dröjer ett tag tills det går att köpa en ID2:a från VW. Volkswagen är dock inte ensamma om att ställa in siktet mot att få fram billiga elbilar, så vi får se hur detta står sig när bilen lanseras.

Vad innebär billig elbil då? ja, kanske ska man istället säga billigare? Volkswagens mål är att ID2 kommer att kosta 25 000 Euro och i Sverige med momsen påslagen så hamnar priset på runt 350 000 kronor. Priset kan alltså komma att förändras til lansering och vi får se om inflationen jämte effektivare produktionsutveckling kan komma att påverka priset till försäljningsstart. Idag går det inte att hitta en ny elbil för denna peng från känt bilmärke i de få modeller som hamnar nära är riktigt små bilar. Så den som tidigt nu lyckas få till en billig elbil inom ekonomisk räckvidd för en stor folkgrupp samtidigt som den uppfyller de praktiska egenskaper som majoriteten klarar sig med kommer att sälja bra.

Räckvidden för ID.2 uppges bli 45 mil, vilket inte är i topp men inte heller för lågt jämte dagens elbilar som säljs. Snabbladdning ska kunna göras på 20 minuter från 10% till 80%. Även om ID.2 inte blir en lyxbil så kommer den ha det man förväntar sig hos en modern bil idag, stora digitala pekskärmar med lättanvänt interface m.m. ID2 uppges bli framhjulsdriven och få 226 hk. Effekten lär definitivt räcka till och frågan är om lägre effekt skulle kunna ha påverkan på pris och räckvidd positivt så skulle säkert detta kunna ses som ett än bättre alternativ av konsumenterna.

Storleksmässigt hamnar ID.2 i jämförbar klass med VW Polo, dvs en mindre men ändå praktisk elbil.

Exit mobile version