Site icon Bytabil.net

Volkswagen Bubbla

VW Bubbla är en stor del av bilhistorien, med bubblan fick många ”vanliga Svenssons” möjligheten att skaffa bil. Jag skälv har starka minnen av bubblan då jag åkte en hel del när jag var liten tillsammans med min mormor. Ut till skogen, till badplatser osv. Det som är väldigt speciellt med bilen är motorljudet, det är svårt att beskriva i text men den som åkt i en bubbla vet vad jag menar.

Kvalitén då? Ja den är lite för gammal för att jag ska veta något om det, men många jag pratat med har haft en. De säger att kvalitén var kanske inte den bästa men den var lätt att reparera och på den tiden så fanns delar till bubblan på varenda mack och verkstad, dessutom kunde de flesta som var tekniskt lagda hjälpa till och laga den för det var verkligen folkets bil då.

Prestanda: Nej inte direkt något att prata om. Inte ens på den tiden, en släkting sa till mig att man på den tiden så sa man att med en denna bil så körde man bara om i nedförsbacke.

Min mormor hade en röd bubbla och jag gjorde många åkturer i den när jag var liten, det var en härlig känsla att åka i den.

Sen kom rosten och tog de flesta.

Att byta bil till VW Bubblan är inget man gör idag, om man ens hittar någon i körbart skick. En bubbla köper man istället som ett komplement till vardagsbilen. Vem köper en sån här idag då? tja den som vill uppleva en bit bilhistoria eller som jag har barn-minnen från den eller för den legendariska designen. Hur många bilar som inte är sportbilar når upp till den charmiga design som VW bubblan har?

Extra: Jag hittade en länk till en som renoverade en bubbla och gjorde om den till Herbie bilen, lite kul och många bilder som kan vara intressanta för den som vill se bubblan mer avskalad. Läs mer här.

Exit mobile version