Site icon Bytabil.net

Volkswagen Active Info Display

Active Info Display:

Volkswagen har precis som många andra börjat ta fram helt digitala instrumentpaneler till förarpanelen. Volkswagen Active Info Display är en digital färgdisplay som kan köpas som tillval istället för den klassiska analoga förarpanelen, analog visning använder fysiska visare för varvtal och hastighet. Den nya panelen har datagrafik som visar hastighet, varvtal, färddator och mycket mer.

Volvo var tidigt ut med digitala förarinstrument. Volvo använder sig av tre varianter av klassisk förarvisning som har mindre anpassning för eco-driving och så vidare. Volkswagen har med sin digitala förardisplay Active Info Display tagit allt ett steg längre. Här kan hastighetsvisningen och varvtalsmätaren få ta ett steg åt sidorna för att ge plats åt grafisk info mitt i skärmen. Detta utnyttjas exempelvis genom att visa större GPS navigations visning eller informativ färddator. Även mediasystemet kan ha prioriterad visning i förarskärmen.

Nu kan man möjligen fråga sig hur relevant det är att ha stor visning av musikinformation i förarskärmen, visst kan det se snyggt ut med grafisk visning av artister med mera, men detta hör mer hemma i mittpanelen och inte i förarpanelen. I alla fall så har Volkswagen visat med Active Info Display att grafiska skärmar har stora möjligheter att anpassa visning av information till förare beroende på vad som önskas och vad situationen prioriterar. Det ser snyggt ut också, och det viktiga i slutändan är att ge föraren valmöjligheter.

Priset för Active Info Display är ca: 6100 kr, kräver dock att du även har Navigation Discover Pro för 17 700 kr (Utöver navigation ingår då även bl.a. 8 högtalare.)

Se en video-demo som ger dig en bättre koll på hur systemet fungerar:

Exit mobile version