Site icon Bytabil.net

Vinterdäck är bra för alla bilar, billiga bra vinterdäck är ännu bättre!

Köp dina vinterdäck billigt på internet!

I Sverige rekommenderas starkt att man har riktiga vinterdäck på vintern. Detta därför att det ännu inte finns någon gummiblandning som fungerar bra både under sommar och vintersäsongen. Då vi i Sverige oftast har två uppsättningar däck till varje bil så är det av stort ekonomiskt intresse att kunna köpa vinterdäck, likaså sommardäck, så billigt som möjligt. Det är därför onlineförsäljningen av däck exploderat de senaste åren.

Att köpa vinterdäck billigt är inte samma sak som att köpa billiga vinterdäck. Allt för billiga vinterdäck kan vara av gammal konstruktion eller inte vara gjorda för svenskt klimat, tänk på det innan köpet! Det du vill ha är bra vinterdäck till billigt pris. Detta kan du hitta hos återförsäljare likt Gummihuset. Jag själv har köpt däck hos Gummihuset vid ett tillfälle för ett antal år sedan. Då var inte webbsidorna lika utvecklade som de är idag med koppling till bilregistret. Den gången ringde jag till dem för att försäkra mig om att jag valt rätt däck innan jag slutförde beställningen. Både rådgivning och beställning funkade jättebra. Numera kan du enkelt fylla i ditt registreringsnummer på webbsidan så får du upp rätt däck till din just din bil utan att du behöver ha några förkunskaper.

Undvik allrounddäck och däck gjorda för centraleuropa. Dessa däck har en gummiblandning som inte är gjord för det avsevärt kallare klimat vi har i Sverige. De vanligaste vinterdäcken som Nokian, Continental, Pirelli med flera håller genomgående hög kvalité på sina däck. Även andra tillverkare av billigare däck kan erbjuda bra alternativ, att läsa på lite innan köpet av dessa däck rekommenderar jag dock. Tar du dig tid till detta så ökar chansen att du kan hitta ännu billigare vinterdäck som är bra för nordiskt klimat.

Ska du köpa dubbfria däck? En rekommendation är att titta extra på Nokian Hakka R2 dubbfria däck. Dessa är anpassade för norden samt att de har hårda kristaller inblandade i gummit. Kristallerna ger egenskaper som närmar sig dubbade däck, dock inte fullt ut. Men Nokian R2 är ett av de bästa dubbfria däcken som finns på marknaden idag.

Dagens dubbfria vinterdäck är ofta tystare än sommardäcken. En av anledningarna är att de har mjukare gummiblandning. Varför pratas det mest om vinterdäck? Jo, därför att vinterdäcksmarknaden i Sverige är jättestor. De flesta nya bilar levereras enbart med sommardäck och därför behöver även de som köper nya bilar även köpa nya däck, precis som de som har gamla bilar med slitna däck. Sommardäck är givetvis lika lönsamt att köpa på nätet och lika lätt att jämföra hos webbhandlarna.

Lycka till att hitta de bästa däcken till din bil, till det pris du vill betala!

Detta inlägg är sponsrat
Exit mobile version