Site icon Bytabil.net

Vilken bil byter alla andra Svenskar till?

Elbilar, storsäljare om 5 år kanske?

Är du på väg att byta bil men vill först veta vad alla andra Svenskar köper för bil? Visst är det så att man ofta vill följa med strömmen och göra som de flesta andra gör, det känns tryggt. Gör man lika som många andra så är ju chansen större att man gör rätt, eller?

Men hur får man då reda på vilka bilar som alla andra köper? Ett sätt är att läsa biltidningar som Auto Motor Sport, Vi bilägare m.fl. Vi Bilägare skriver ofta men inte alltid en hel del statistik i tidningen. Att läsa en biltidning ger dessutom ännu mer bilfakta än bara försäljningsstatistik.

Vill man dock vara säker på att få fram statistiken över vilka bilar som Svenskarna köper mest så kan man besöka sajten Bil Sweden. Där finns en massa statistik att hitta om nybilsförsäljningen i Sverige. Här finns info om hur många dieselbilar det säljs i Sverige, det finns info om vilka bilmodeller som är populärast i Sverige m.m. Att leta info hos Bil Sweden är dock ett lite tråkigare än att läsa en biltidning men å andra sidan så är du garanterad att statistiken finns där.

I skrivande stund så kan man läsa att fram till och med September i år så var andelen dieselbilar som såldes i Sverige 67%. Den mest sålda bilmodellen var: Volvo V70II. Hos Bil Sweden finns massor av statistik och topplistor för bilar.

Nybilsmarknaden är i ständig förändring. Mycket beroende på skatter, förmåner, världsekonomi, bränsletillgångar osv. Hos Bil Sweden så har du koll på vad andra byter bil till just nu samt bakåt i tiden. Men inte ens hos Bil Sweden kan du få statistik på vilka bilar som säljer bäst om 3 år samt vilka bilar som är minst populära om 3 år. För detta ändamål får man gissa, läsa på fakta och bilda sig en egen uppfattning.

Vad tror du är populärast om 3 år, Diesel, Bensin, Hybrid eller el-bilar kanske?

Exit mobile version