Site icon Bytabil.net

Verkstaden kunde inte byta mina däck

Idag lämnade jag in bilen för att byta till sommardäck. Det gick inte direkt som jag tänkt. Först när jag kom så kunde inte verkstaden hitta min bokning, men de bytte ändå däck på löpande band så de tog min bil ändå. 10 minuter senare ringde en mekaniker och undrade var jag var, jag är hos er för däckbytet svarade jag lite fundersamt. Ganska snabbt så kom vi fram till att jag var inbokad till en verkstad på andra sidan stan, fast jag bett att bli kopplad till den verkstad jag normalt anlitar. Båda ingår i samma kedja och de har gemensam telefonväxel.

Hur som helst så fortsatte jag att vänta och efter 1 timme så blippade det i mobiltelefonen, bilen kunde hämtas. Jag gick till service disken och fick veta att de inte kunnat få av mina däck. ”Låsbulten är sliten sa de, det kan bli så efter ett tag”, ”Men, den är ju nästan ny” svarade jag, ”Den är bara använd en gång”. Anledningen till att den är ny är nämligen att de slarvade bort låsbulten vid ett tidigare däckbyte och beställde en ny då. ”Jo, det var så att bultarna satt väldigt hårt också” kompletterade verkstadsmannen med. ”Ja, det blir nog ert problem då det var ni som satte dit bultarna senast” säger jag. ”Jo, vi beställer en ny låsbult och kontaktar dig” svarade verkstadsmannen mycket artigt. Så är läget nu, sen får vi se när jag får på sommardäcken.

Det känns som att jag får signaler ”Dags att byta bil!!”. På fredag så kommer jag provköra en Renault Megane Sport Tourer några dagar, den säljs till bra pris. Kanske dags att slå till?

Exit mobile version