Site icon Bytabil.net

VÄLJ LÅN FRÅN RÄTT LÅNGIVARE

Det händer alltför ofta att man som låntagare väljer fel långivare. Ett lån, oavsett storleken, är en seriös affär. Olika långivare kommer att erbjuda dig varierande villkor och avgifter. Därför finns det en hel del pengar att spara genom att välja rätt långivare.

Det är förstås inte bara räntan som spelar en avgörande roll. Här avslöjar vi hur du kan göra för att välja rätt lån OCH långivare.  Det finns en del viktiga faktorer att tänka på inför valet av långivare. 

Ränta. Precis som med andra produkter och tjänster på den digitala marknaden finns det långivare som är mer konkurrenskraftiga än andra. Lägre ränta, bättre lån? Nja, det beror på. Förutom en billig ränta måste din långivare också kunna ge dig schyssta lånevillkor.

Återbetalningstid. När det kommer till just snabblån (eller internetlån) finns det en gyllene regel: ju tidigare du betalar tillbaka lånet desto billigare blir det. Det finns låneinstitut som erbjuder löptider på upp till 12 månader. Detta är förstås en fördel om räntan är förhållandevis låg. Andra långivare har extremt korta löptider på 7-14 dagar. Se upp för dessa då det kan hända att du faktiskt inte har råd att betala tillbaka ditt lån i tid.  

Kostnader. Vilka kostnader som tillkommer lånet kan skilja sig stort mellan olika långivare. Därför ska du alltid kontrollera den effektiva räntan hos ditt lån. Om den inte står angiven är det bättre att söka på annat håll. Dessvärre finns det fortfarande en del kreditföretag som levererar sura överraskningar till sina låntagare, bland annat i form av dolda kostnader och skyhöga startavgifter. 

Villkor. Det finns en serie grundläggande villkor för att låna pengar online som är fastställda enligt lag. Därutöver kan det tillkomma extra krav eller begränsningar. En del långivare sätter en minsta inkomstgräns medan andra vill att du har BankID för att få pengarna utbetalda.
 

Se till dina egna finansiella behov och förutsättningar


Det kanske bästa sättet att hitta rätt långivare är att först identifiera rätt låneform. På den svenska kreditmarknaden finns det en uppsjö med låneerbjudanden i form av snabblån, mikrolån, konsumtionslån, blancolån, privatlån, SMS lån, lån utan ränta, lån utan säkerhet… ja, listan kan göras hur lång som helst. Genom att identifiera vilken låneform som bäst passar dina finansiella behov kan du filtrera dina sökresultat. De flesta banker erbjuder bara privatlån, en del kreditbolag satsar 100% på SMS lån, ett fåtal långivare väljer att erbjuda lån utan ränta. Sätt ihop en kalkyl över dina lånebehov, utgifter och finansiella möjligheter så får du en klarare bild över typen av lån du kan söka. Är det t.ex. lån utan kreditupplysning du vill ha kan du helt enkelt fokusera på långivare som erbjuder just den sortens lån.


Hitta rätt långivare med LoanScouter


Våra kalkyler utgår från branschtäckande och uppdaterad data om den svenska kreditmarknaden online. Det betyder att du får aktuell information i realtid. Värdefulla uppgifter som hjälper dig att fatta ett smart och välinformerat lånebeslut. Allt du behöver för att hitta bästa möjliga ekonomiska lösning finns på ett och samma ställe – LoanScouter.com/se. På relativt kort tid har vi förvandlats till en populär tjänst bland tusentals låntagare i Norden. 

Trots ett stramare regelverk finns det fortfarande en del låneinstitut som ägnar sig åt lurendrejeri på den digitala kreditmarknaden. Därför är det oerhört viktigt för oss att kunna erbjuda pålitliga lösningar genom legitimerade och kvalificerade leverantörer. Hos LoanScouter behöver du inte registrera dig. Du förbinder dig heller inte till något. Tjänsten finns tillgänglig 24/7 om du vill jämföra eller ansöka om ett lån, helt utan kostnad!

ED 2022-09-18

Exit mobile version