Site icon Bytabil.net

Testa andra bilar än Volvo om du tillhör den ”breda skaran” bilköpare

Volvo kör i riktning premium!

Tillhör du den breda skaran bilköpare, eller rättare sagt medelinkomstklassen? Då är det snart dags att testa andra bilmärken än Volvo när du ska byta bil!

Volvo gör klart att deras bilar kommer att bli dyrare framöver. Man har bestämt sig för att inte rikta sig till den breda skaran nybilsköpare längre. Detta meddelas av av Volvos VD Håkan Samuelsson. Han tror inte på Volvos framtid gentemot den breda skaran nybilsköpare. Volvo kommer därför profilera sig mot endast premiumsegmentet. För de som framöver fortfarande har råd med en Volvo kommer få säkra, bra, avancerade och framför allt mer designade bilar. Få förunnat och givetvis inte dåligt om man inte behöver tänka allt för mycket på priset.

Något Volvo kommer satsa mer på framöver är design, den anses idag vara för tråkig. Med nytänkande design ska man locka bilköparna som betalar ett högre pris för bilarna.

Många blev besvikna när Volvo V50 slutade att tillverkas utan någon ersättare, detta var ett första steg och stärker signalerna att Volvo nu är på väg mot ett annat håll. Det är dags att börja acceptera detta! Vi Svenskar som framför allt tillhör ”normal klassen”  måste nu börja inse att Volvo inte längre är bilmärket för de flesta. När Saab dessutom inte längre finns så måste vanliga svensson sakta börja se över alternativen. Vill du se exempel på alternativ så läs mina biltester här.

Så vad är då alternativen till Volvo idag tycker du?

Exit mobile version