Site icon Bytabil.net

Test Volkswagen Touareg 2019 – Topp SUV!

VW Touareg 2019

Test av Volkswagen Touareg – Lyxig och exklusiv!

Volkswagen har äntligen fått till det riktigt bra! Borta är det återhållsamma lite tråkiga, nya Volkswagen Touareg är både lyxig och extra snygg på insidan. VW Touareg är en av de bästa SUV:arna på marknaden just nu! Volkswagen Touareg är klart värd att överväga om du är intresserad av en rymlig SUV-bil.

Testbilen: VW Touareg TDI, 6 cylindrig dieselmotor på 286 hk, automatväxel, luftfjädring och mycket mer. Bränsleförbrukning: 0,81 l/mil, vår egen förbrukning vid testkörningarna har faktiskt legat på lägre än så vid blandad körning.

Ja, visst har Volkswagen lyckats bra med denna bil! Helt borta är här den stela känslan som deras bilar kan ha. Det största argumentet för Volkswagen brukar från min sida vara att bilarna är så enormt välplanerade och praktiska för den storleksklass de tillhör, bilarna brukar även vara föredömliga avseende användarvänlighet och instrumentering. Detta är bra försäljningsargument bara det. Nya Touareg är dessutom supersnygg och trivsam inuti bilen. Inredningsbelysningen kan ställas efter egen färgsmak och är faktiskt en av de bästa på marknaderna just nu. Instrumenteringen, ja en av de bästa att få just nu! Full pott på intstrumentering och interiör alltså!

Att köra

Dieselmotorn är en V6:a på 286 hk och den gör bilen pigg och alert, förvisso inte till en sportbil men inte så långt ifrån faktiskt. Väghållningen är riktigt bra även när bilen pressas lite extra hårt i svängarna. Styrningen är i topp och upplevs smidig. Oavsett situation som stad eller landsväg så gör bilen bra ifrån sig. Det är i trånga parkeringsgarage som svagheten med en stor bil visar sig, men det är ju ändå oundvikligt om man vill ha en så pass stor bil. Styrningen är dock smidig och svängradien bra i trånga situationer så bättre än så här kan det inte bli. Jag har inte kört bilen offroad men den tidigare Touareg varianten har uppvisats när den klarar av mycket mer än de flesta någonsin kommer i närheten av och jag har svårt att tro att nya Touareg skulle vara sämre.

Komfort

Bilen har god komfort, jag sitter bra i bilen både i framsäte och baksäte. Det är gott om benutrymme för alla. Lufutblås finns båda fram och bak, ja till och med 4 stycken till baksätespassagerarna. Nackstöden på framstolarna är ställbara även framåt och bakåt vilket är extra bra, speciellt för VW vars nackstöd annars brukar hamna lite långt bak för min smak. I stadstrafik så är det tyst inne i bilen men vid hastigheter över 100 km i timman så börjar mer vägbuller att tränga igenom vilket kanske är en de de få små svagheterna, fortfarande en fullt acceptabel nivå. Touareg har ställbar luftfjädring som passar denna bil riktigt bra. Komforten är mycket hög samtidigt som körbarheten är i topp.

Stereon från Dynaudio är även denna riktigt bra. Ljudbilden är mycket bra och denna stereo är otroligt mycket bättre än Beats stereon som finns som tillval till VW:s mindre bilar. Det finns också USB uttag åt alla, till och med ett 230V uttag til baksätet som klarar max 150 watt.

Instrumentering

Nya Volkswagen Touareg har två jätteskärmar som sitter snyggt placerade bredvid varandra. Förarinstrumenteringen är annars huvudsakligen uppbyggd lika som de flesta nya VW bilarna idag, snygg och lättavläst. Mittdisplayen är suverän och har en bra hemskärm där all viktig information samlas.

Säkerhetssystemen vet vi sedan tidigare att Volkswagen ligger i framkant med vilket givetvis även omfattas av nya VW Touareg. Den adaptiva belysningen funkar bra i mörkret och du behöver bara aktivera helljuset en gång och sen sköter allt sig själv. Du kan köra ikapp bilar och du kan möta bilar, inga problem då belysningen anpassar sig hela tiden för optimalt ljus utan att störa övrig trafik.

Prisbild

Priset börjar från 600 000 kronor vilket långt ifrån alla har råd med, men det finns ju dyrare bilar också. Det du bara måste beställa också är luftfjädring och ljus läderklädsel. Då får du en bil som upplevs ljus och fräsh inuti samt har komfort i topp, och varför inte slå till på det stora öppningsbara glastaket också för maximal ljusfeeling?

Summering

Jag hittar ingenting att klaga på. Jag har kört några få bilar som varit tystare och den exteriöra designen kanske inte är jättespännande och sticker ut så mycket, men vaddå? Jag bara greppar efter halmstrån för att försöka hitta nåt att klaga på vilket inte lyckas så bra. Volkswagen Touareg är en av marknades bästa bilar helt enkelt!

Exit mobile version