Site icon Bytabil.net

Test sommardäck 2013

Jag tycker att man ska byta bil istället för att byta däck, men visst, det kan ju bli lite dyrt i längden kanske.

Så är du på väg att byta till sommardäck? Ska du köpa nya sommardäck kanske? Då är det inte lätt att veta vilka som är de bästa sommardäcken! Varje år brukar biltidningarna göra aktuella däcktester och resultatet är olika hela tiden, ofta beroende på att nya däckmönster och nya sommardäck-modeller tas fram av tillverkarna. Inte minst är det förändringar i vad som efterfrågas som gör vad däcktillverkarna ska utveckla. Senaste åren har det varit miljöfokus och lågt rullmotstånd som gällt. Men det finns aldrig ett däck som är perfekt på allt. Ska ett sommardäck vara bra på en sak så är det ofta mindre bra på något annat.

Här är några bäst i test av sommardäck 2013 utvalda av ViBilägare och Automotorsport.
OBS! Börja prenumerera på tidningarna eller köp dem i affären för att läsa kompletta testerna och se alla testdata, prenumerations erbjudanden finns här.

Testvinnare sommardäck 2013:

Vi bilägare:

Auto Motor Sport:

Vi bilägare har också testat ett odubbat vinterdäck i sommarförhållanden för jämförelse. Däcktypen anges inte men det är från ett av de större tillverkarna kan man ana. Resultatet är förödande. Lägsta betyg på alla sommarunderlag. Samtliga billiga sommardäck har betydligt bättre grepp och stoppsträckor än ett odubbat vinterdäck. Så den som funderar på att köra vidare på ett odubbat vinterdäck på sommaren bör tänka om!

Motto: Byt Bil eller Byt till sommardäck!

 

Exit mobile version