Site icon Bytabil.net

Test Renault Kadjar II – Uppdaterad mellanklass SUV

Test av Renault Kadjar II – Praktisk och komfortabel

Nya Renault Kadjar II har anlänt till Sverige. Jag är inbjuden av Renault att se och testa bilen. Bilen vi testar är en Renault Kadjar 160 hk version med framhjulsdrift. Detta är en SUV i C-segmentet vilket i folkmun är samma sak som en mellanstor bil som är högre än en vanlig bil.

Testbilen: Renault Kadjar II 2019, 1.3 liters bensinmotor, 160 hk motor med EDC automatväxel (Dubbelkoppling). Framhjulsdriven.

Några av nyheterna hos Renault Kadjar II

Att köra

Vår testtur med nya Renault Kadjar startar på en snirklig klasisk svensk landsväg men lite asfaltsbucklor. Första intrycket avseende Kadjar II är att fjädringen är något åt det hårdare hållet, en inställning som ändras allt eftersom vår resa fortsätter. Renault Kadjar går riktigt fint över ojämn asfalt i högre hastighet och när jag kör bilen så ligger bilen bra på vägen samtidigt som det märks att bilen är högre och inte ligger fullt klistrad mot vägen i alla situationer. När resan gått ett tag så blir sammanställningen att chassi och fjädring upplevs vara mittemellan hård och mjuk, en kombination som passar Kadjar II utmärkt! Bilen gör sig okej på vanlig asfaltsväg samtidigt som den också går bra när vägen blir gropig. Någon sportbil är det dock inte tal om, men det är ju inte heller målsättningen för denna bil! Jag gör några omkörningar vilket går okej men viss framförhållning är önskvard.

Vi tar ett stopp och provar lite offroadkörning, den framhjulsdrivna Renault Kadjar har naturligtvis inte lika bra egenskaper som den fyrhjulsdrivna versionen men den markfria gången är lika vilket gör att så länge bilen har grepp och inte för myckt krånglig terräng så kan Kadjar FWD åndå köras där vanliga bilar inte gärna sätter sina hjul.

Bilens komfort upplevs genomgående bra och bullernivån inne i bilen är acceptabel och är i nivå som de flesta andra bilar.

Renault Kadjar II är en mellanklassbil som utöver en bra komfort erbjuder många praktiska egenskaper. Detta är en bil skapad för att passa många vilket den också gör. Koncernsyskonet Nissan Qashqai är den mest jämförbara bilen vilket beror på att Nissan och Renault ingår i samma koncern och bilarnas plattform är densamma.

Summerat

Styrkan hos nya Renault Kadjar II är att den är praktisk, komfortabel och klarar av många situationer riktigt bra.

För vem

Alla som vill ha en bra vardagsbil och har landställen utan att spendera allt för mycket pengar

Prisbild

Utgångspriset för nya Renault Kadjar II är ca 189 000 kronor och slutar på 289 000 kronor för dyraste versionen. Det finns 4 stycken utrustningsnivåer och några tillval kan göras inom varje nivå. Basversionen har manuell växellåda, manuell växellåda och en bensinmotor på 140 hk. Fyrhjulsdrift och automatlåda finns att köpa.

Kadjar säljs just nu med 5 års garanti och 3 års fri service.

Exit mobile version