Site icon Bytabil.net

Test Mercedes GLA 220 CDI

Denna gång är det inte jag  utan min gode vän Björn Sennbrink som testat Mercedez GLA 220 CDI. Björn är extra förtjust i SUV:ar och detta är förvisso en bil som knapp kvalar in i den klassen, Björn själv har funderingar på hurvida den ska klassas som SUV eller inte. Mercedes GLA kan fås med fyrhjulsdrift och ”Hill Descent Control” som hjälper dig att köra nedför extra branta backar, hur många gör det med denna bil i verkligheten?

Mercedes GLA är mera design än riktig SUV, men troligen en riktigt bra bil för dig som vill ha hög komfort och ändå under vintertid komma fram till ditt hus som ligger en aning avsides från huvudvägen. Ja, då börjar denna bil stiga i intresse. Rymlig i baksätet är bilen också enligt Björn som även drar starka designlikheter gentemot Volvo CC40. Att denna bil med fyrhjulsdrift kostar på en hel del är nog ingen förvånad över, men 17″ aluminiumfälgar är standard i alla fall, och en hel del till förstås. Men du, en sådan här bil köper man inte med sänkt fjädring, det blir ju helt fel.

Björn konstaterar också i sin test av Mercedes GLA att någon riktig SUV känsla inte infinner sig, men nu tycker jag att du ska gå vidare och läsa hela artikeln på SUVtest istället!

Exit mobile version