Site icon Bytabil.net

Test av Volvo V70 II

volvo v70 IINu när jag skrivit om så många bilar så är det dags att skriva om min egen bil. Sveriges mest sålda bilmodell, Volvo V70 II. Det är alltså väldigt många i Sverige som vill byta bil till en V70. Bilmodellen kom 2008 och säljs än idag.

Lite fakta:
V70 II är egentligen generation III. Den första heter V70 rakt av, sen kom V70N och senast V70 II. Den delar plattform bl.a. med Ford Mondeo och är från tiden då Volvo ägdes av Ford. V70 II fick en uppdatering för en tid sedan där många detaljer gjordes om, bl.a. instrumentpanelen som fick en större display. Många olika motoralternativ har funnits sedan bilmodellen kom.

Vår V70:
V70:n vi har är av årsmodell 2009 och har gått 6000 mil, så man kan säga att den är långtidsprovad. Bilens största värden är komfort, lastförmåga och säkerhet. Den är väldigt tyst jämfört med många andra bilmodeller, speciellt i motorvägshastighet. Vår bil förbrukar mycket med spolarvätska speciellt när det är slaskigt väder ute. Stereon är bra redan från standardnivå.

Läs fullständiga redovisningen:
Vill du läsa mer om hur vår V70 fungerat, exempelvis alla driftkostnader och fel vi haft från start så läs den längre artikeln jag skrivit om bilen, tryck här.

Exit mobile version