Site icon Bytabil.net

Test av uppdatering karta: TomTom Carminat GPS till Renault

Renault använder Tom Tom som samarbetspartner för GPS systemen. Kartorna ligger alltid ett steg efter, speciellt i Stockholm och andra orter där det byggs mycket. Uppdaterar man inte kartan då och då så blir det än värre.

Idag har jag testat att uppdatera min GPS karta till vår inbyggda Carminat GPS i vår Renault Megane.

Tom Tom lockade med ett pris på 250 kronor för att hålla kartan uppdaterad under ett år framöver. Fyra gånger per år utlovar man att en ny karta ges ut. I många fall så behöver man inte uppdatera kartan så ofta, speciellt om man bor på mindre orter och inte åker till storstäderna. Å andra sidan så är 250 kronor inte så farligt för denna uppdatering. Priset har sjunkit rejält mot förr. I detta fall anger man dessutom att det är 50% rabatt när man uppdaterar under tiden man har senaste utgåvan av gällande karta. Men ofta så kommer andra erbjudanden senare ändå om man inte uppdaterar just nu.

Jag tyckte i alla fall att det var värt 250 kronor. Uppdateringen och betalningen gick bra, allt sköttes via TomToms programvara som startar automatiskt när man sätter i minneskortet från GPS:en i datorn.

Så här såg erbjudandet ut:

Exit mobile version