Site icon Bytabil.net

Test av: Billiga torkarblad till Volvo V70 II från Professional Parts Sweden

Bytabil.net testar:

Jag har köpt billiga torkarblad av märke: Professional Parts Sweden. Dessa har jag nu kört med ett tag och bl.a. i riktig snöslask med mycket stänk från bilarna runtomkring. Min uppfattning är att torkarbladen fungerar helt OK. De jag hade tidigare var helt slut och det blev en slags ”hinna” på rutan när de svepte över rutan och man såg knapp något alls direkt efter användning, vilket förstås är farligt. Detta är nu borta och man ser direkt efter torkarbladen svept förbi, trevligt!

Torkarbladen kostade 208kr Köp dem här, att jämföra med orginalbladen som kostar ca: 600kr. Oavsett vilka du väljer så är det billigare att byta torkarblad än att byta bil 🙂

Nackdelar:
Orginalbladen har garanterat rätt fäste direkt och är busenkla att byta. Torkarbladen från PPS levereras med ett fäste monterat och flera lösa bredvid. Det kan vara lite klurigt att byta fäste första gången man gör det, har man gjort det en gång är det dock väldigt lätt. Torkarbladen till vår bil levererades med fel fäste förmonterat och därmed var jag tvungen att byta till ett av de andra som levererades i förpackningen. Här nedanför visar jag med bilder hur man gör:

Förpackningen
1: Ta loss fästet som är förmonterat till annan bil
2: Fästdel nr:1 där passbiten ska tryckas fast
3: Passbit som tryckts fast på torkarbladets fäste, på denna kan sen olika fästen till torkararmen tryckas fast
4: Fästet till torkararmen för Volvo V70 II är fasttryckt
5: Ta loss det gamla torkarbladet
6: Tryck dit det nya
7: Klart!
Exit mobile version