Site icon Bytabil.net

Summerat från eCar Expo elbilsmässan 2024

eCar Expo elbilsmässan 2024, vanliga elbilarna mest intressanta

eCar Expo har precis hållits i Friends Arena. Många nyheter visades men samtidigt känns det inte lika nytt som tidigare år. Tidigare nyheter var atrt en massa Kinesiska elbilar intågade, detta är ny vardag. Det nyaste i år är att Cadillac och Lotus gör entré på elbilsmarknaden vilket passerar som en gäspning sett som nyhet. En nyhet som känns betydligt roligare var att MG visade upp en elbilscab, som släpps till allmän försäljning under året.

Kommande elbilstrend:

Små billiga elbilar. Volkswagen visade en konceptversion av sin ID2 som påminner mycket om Polo. Målbilden som många just nu siktar på i pris är 25 000 EUR. Det kommer troligen gå att komma ner under detta också för vissa bilmodeller. Det som då kommer hända är att bensinbilar och elbilar börjar mötas upp avseende pris och det kan bli slutet på eran för fossila bilar, i annat fall så kommer ändå förbuden mot nya fossila bilar att börja fastställas som planerat och bara nya elbilar finnas kvar om några år.

Nyheter från Mässan

Audi Q8 e-tron, Cadillac Lyriq, Lotus Emeya. Samtliga är stora vulgära bilar som sannolikt kommer tilltala sin kundgrupp men inte känns som att de fångar konceptet miljöbil så värst bra även om de är elektriska, men bättre det än en stor diesel-SUV förstås.

Mer intressanta bilnyheter är då: Cupra Tavascan, Ford Explorer, Hyundai Ioniq 5 N, Mini Cooper + Countryman, Renault Scenic, Smart #3, Volkswagen ID.BUZZ.
Cupra Tavascan är nystarten från Seat som läggs ner som varumärke, Cupra ska ompatta den coolare attityd vilket var tanken med Seat från början men som aldrig blev av. Nystarten för Cupra ser lovande ut för dessa bilar har en design som Volkswagen koncernen aldrig vågat sig på tidigare. Ford Explorer är också en snygg och intressant bilnyhet, Explorer förknippade man tidigare som en stor bumlig SUV bil men har som elbil fått betydlig mer slimmad design, rätt i tiden men Ford-fanatiker önskade nog annat. Explorer är i alla fall en av de intressantare bilnyheterna på elbilsmarknaden. Övriga listade bilar är vanliga bilar som har goda förutsättningar att bli storsäljare. Okej, ID.BUZZ kanske inte tillhör den vanliga bilskaran och främst säljs som arbetsbil, men för de som behöver en förlängd version av BUZZ bilen så finns den nu.

Cupra

Elbilsmässan omfattade även en massa företag som erbjuder olika typer av elbilsladdare. Detta är en marknad som håller på att explodera just nu och kommer att vara stor så länge elbilarna finns. Det är framför allt AC laddare som kommer vara storsäljare då det är dessa som privatpersoner och vanliga företag kommer att köpa. AC laddning är för elbilar som står parkerade en längre stund. DC laddare är det som kallas snabbladdare och här krävs det en rejäl elkabel till fastigheten, denna marknad kommer vara mindre sett till försäljning men de kommer att finnas likt bensinmackar finns idag.

Exit mobile version